Úgy lesz verseny, ha megyünk…

M6LOG Rallye Sprint 2017  – Molnár Zoltán / Molnár György

Előzetesen eléggé színvonalas és változatos versenynek tűnt a M6LOG Rallye Sprint.

– Vártuk már a versenyt, nagyon jól kitalált rendezvényt hozott össze Markó Tibi és csapata!!! Öt különböző gyorsasági a verseny folyamán, ebből kettő 11 kilométer hosszúságú szakasz sötétben!

Sajnos megint kevés nevező volt…

– Sajnos a versenyzőtársak, akik tüntettek, dudáltak, sztrájkoltak, most, hogy újra “ketteslétrával” is lehet rajtolni, nem jöttek ralizni… Miért? Nincs válasz… Még a végén az MNASZ-nek lesz igaza??? Úgy lesz verseny, ha megyünk…

Hogyan készültetek erre a szokatlan versenyre?

– Hosszúheténytől 14 kilométerre lakom, így a felkészülés nem okozott nagy problémát… Nagyon sokszor mentem a zobáki szakaszon, de a hetényi gyors sötétben le és fel is igazi tökös melót igényelt!!! A versenyt megelőzően megpadoztattuk az autót, mivel borzasztóan gyengének éreztük Bakonyán! Jól dolgoztak Pflug Zoliék, hiszen 18 lóerőt találtak a mérések alatt, így a kocsi 164 le, igazi vadállat lett, köszönet érte!!! Aki ismer tudja, hogy az extrém versenykörülmények mindig lázba hoznak, mindegy, hogy eső, sár, hó vagy sötét, szeretjük ezeket a körülményeket!!!

Térjünk rá a versenyre. Milyen élményekkel gazdagodtatok az öt gyorsasági alatt?

– Az első gyors céljában nagyon csalódott voltam, mert a 6 km alatt 5-6 vezetői hibát elkövettem a poros, dobálós szakaszon és mivel a beíróban nem voltak még meg az idők, így azt gondoltuk, hogy tetemes hátránnyal nyitjuk a versenyt… De nem így lett, hiszen megnyertük a gyorsot, ezt követően a második felfutást is behúztuk, a harmadik helyen 0.8 másodperc hátránnyal zártuk! Eljött a sötét és a 11 kilométeres gyors oda és vissza! Jól kezdtünk a négyes gyorson, de 800 méterrel a cél előtt sajnos komoly hibát vétettem!!! A hatalmas porban az utolsó kanyarban megforogtunk az én hibámból és a vezetés kicsúszott a kezünkből, 9 másodperc hátrányra cseréltük az előnyt és a két Honda már előttünk is volt… Az utolsó gyorson a testvérem úgy gondolta behozhatjuk a lemaradást, de még 5 másodperc maradt, illetve Guzi Janiék balesetet szenvedtek. (JOBBULÁST SRÁCOK!!!) Az ámokfutáson 20 másodperccel vertük a kategóriát!!! Életem egyik legjobb szakasza volt a 12 év alatt!!!

Nagyon eredményes versenyt zártatok!

– Végül abszolút második, kategória első, Lada első hely lett a jutalom és ezeknek az eredményeknek köszönhetően elég jól állunk a MARB-ban! Sajnos egy szomorú közjáték résztvevői voltunk ismét a gépátvételen… Az ATB-ból CS.T. úrral nem találtuk ismét a közös hangot… Ez a gőgös viselkedés is távol tart pár versenyzőt… Örülünk, hogy egy 40 éves technikával tudjuk tartani a modernebb gépekkel és fiatal pilótáival a lépést! Köszönjük a rengeteg kilátogató nézőnek a szurkolást, nagy élmény ennyi ember előtt menni, már csak a mezőnynek kell gyarapodni!!! HAJRÁ!!! 🙂

Fényképek: Győrfi Dávid, Pintiracingfacebook oldal

Comments are closed.