WRC

Toyota Gazoo Racing WRT| 2018

A WRC 2018-as szezonjára négy gyári csapat adta le nevezését és száll harcba a konstruktőri és egyéni világbajnoki címért.

  • CITROEN TOTAL ABU DHABI WRT (CITROEN C3 WRC)
  • HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM (HYUNDAI i20 COUPE WRC)
  • M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM (FORD FIESTA WRC)
  • TOYOTA GAZOO RACING WRT (TOYOTA YARIS WRC)

Ebben az összeállításban a Toyota Gazoo Racing WRT idei csapatfelállását mutatjuk be.

Hosszú idő után tavaly visszatért a WRC világába a Toyota, ami nagyban köszönhető Tommi Mäkinen-nek, aki a fejlesztésben és a csapat  újbóli megjelenésében oroszlánrészt vállalt. A 2016-os Paris Auto Show-n mutatták be először a publikumnak a Yaris alapokra épített WRC-t. A pilóták kiválasztása is hűen tükrözi Tommi hovatartozását, így három Finn párosra esett a választás. Lataval, Lappi, Hänninen és navigátoraik húzhatták magukra a Gazoo logóval ellátott overált. 

Latvala akkor  pályafutása válságát élte és új erőre kapott a visszatérő csapatnál. Lappi az Even Rally keretein belül nevelkedett ki akár csak Mikkelsen, és már az első évben értékes pontokat sikerült gyűjtenie, még úgy is, hogy ő csak a hatodik fordulón kapcsolódott a bajnokságba. Hänninen nem hozta a tőle előzetesen várt eredményeket, sokat hibázott, aminek az idei évre meg is lett az eredménye. Az első szezonban két futamgyőzelmet szereztek, egyet Svédországban, a másikat pedig a Finn versenyhétvégén. Az előbbit Latvala húzta be, az utóbbit pedig nagy meglepetésre Lappi zsebelhette be. Ezen pozitív illetve negatív teljesítmények függvényében nem hinném, hogy meglepő a 2018-as felállás. Latvala továbbra is húzóembere a márkának, és Lappiban is sok lehetőség rejlik még. Ők maradtak a Toyota bizalmi körében, viszont Hänninen kikerült és őt a Fordtól elcsábított Tänak váltja.  Ott Tänak úgy érezte az M-Sportnál csak második versenyző lehet Ogier csapattársaként, de ő ennél többre vágyik, világbajnok szeretne lenni és a Toyotát egy jó eszköznek tartja ezen céljai eléréséhez.

  • #7 Jari-Matti Latvala – Miikka Anttila
  • #8 Ott Tänak – Martin Jarveoja
  • #9 Esapekka Lappi – Janne Ferm

Comments are closed.