Továbbra is versenyben a bajnoki címért

Az év eleje nagyon jól sikerült Hadik Andriséknak, hiszen sorban nyerték a versenyeket, majd jött egy rosszabb széria, amiről Andris már nem szívesen szeretne beszélni. A Mecsek Ralin aratott győzelmével viszont újra bajnokesélyesé lépett elő a miskolci pilóta. 

Az idei év elején tervben volt a Magyar bajnokság megnyerése?

– Igen, mindenképpen ez volt a célkitűzés a 2018-as év elején, valamint szerettük volna megvédeni a CEZ bajnoki címünket is!

Nagyon magabiztosan kezdtétek a szezont. Remek külföldi szereplés, zsinórban kettő győzelem a bajnokságban.

– Igen az év kezdet remekül sikerült, ez igaz. Év elején elindultunk a CEZ bajnokság miatt a Rebenland Rallye-n, majd az első két haza versenyt megnyertük! Mindkét verseny pontjai nagyon sokat számítanak a bajnokság szempontjából, de igazából a miskolci verseny első helyezése a lelkemnek is kellett, mivel születésemtől fogva Miskolcon élek!

Aztán a folytatásban mintha valami megtört volna…

– Igen, jött egy peches időszak, és a miértjét talán hagyjuk is már, jobb ha az év közepe kissé feledésbe merül. 🙂 Voltak hibáim, a számomra valamiért mumusnak mondható Veszprém Rallye sem sikerült fényesen.

A Mecsek Rallye előtt megnyertétek a Porec Ralit. Kellet az a győzelem az önbizalmad helyreállításához?

– A Porec Rallye nagy kedvencünk, igaz, most más volt, mint amiken eddig indultam, egészen új pályákon autóztunk! Mivel beleszámít a CEZ értékelésbe, mindenképpen rajthoz szerettem volna állni rajta, hogy bebiztosítsam eddig elért első helyezésem, s kis kikapcsolódásra is jó volt a családdal és a csapattal a tengerparti séták tekintetében. Nyilván az, hogy megnyertük ezt a versenyt, adott némi önbizalmat a folytatáshoz!

Aztán a Mecsek Ralin nagy csatában újra sikerült a dobogó legfelső fokára állnotok!

–  Igen, itt is elsők lettünk! Titkon reméltem is, hogy így lesz, hiszen szeretem ezeket a tempós pályákat. Picit nehezebb dolgom volt az előző évekhez képest, hiszen számomra új navigátorral vágtam neki az utolsó előtti futamnak, de azt gondolom Deák Attilával remekül megtaláltuk az összhangot, ezt tükrözi is az eredmény.

Ezzel az első hellyel visszajöttél a bajnoki címre esélyes versenyzők közé?

– Ezzel az első hellyel továbbra is versenyben vagyunk a bajnoki címért, amiért mindent meg is fogunk tenni!

A hétvégén rendezendő Nyíregyháza Ralin mindent egy lapra fogsz feltenni már az első gyors elejétől, vagy próbálod tudatosan felépíteni a versenyeteket?

– Évek óta valamiért az első gyorsokon picit bealszok. Ebben a mezőnyben ez nem a legjobb, hiszen nagyon gyorsak az ellenfelek. Meglátjuk Nyíregyházán hogyan alakulnak majd az idők, nagyon várjuk az év utolsó megmérettetését!

Comments are closed.