Továbbra is cél az ORC mezőnyében való indulás

Szabó Krisztián “Szaszának” továbbra is az a célja, hogy az ORC mezőnyében induljon. A terv megvalósítása folyamatban, csak az autónak sajnos vannak még gyerekbetegségei, amiket ki kell küszöbölniük. Krisztiánnal a múltkori porrogszentkirályi előfutásuk után beszélgettünk. 

Majd egy éve beszélgettünk utoljára. Mi történt veletek az elmúlt időszakban?

Szia! Ebben az évben eltűntünk. A tavalyi horvát verseny óta nem ültünk autóban. Szilveszter Ralin indultunk volna, de sajnos azt is ki kellett hagynunk, nem várt dolgok miatt… Januárban teljes revízión és átalakuláson ment át az autó. Nagyon sok munka volt és sajnos ennek az évnek el is ment a nagy része.

Legutóbb a 7x Görbe Rallye 2018 – MARB futamon indultatok előfutóként. Mi vonzz téged a mezőny előtti “pálya tisztogatásban”?

– Mivel helyi verseny számunkra a 7x Görbe és teszt kategóriában indultunk. De kaptunk lehetőséget, hogy előfussunk, így mivel duplát tudtunk menni, éltünk vele. Ugyanis nagyon kell a kilométer számunkra.

Sajnos a versenyt idő előtt be kellett fejeznetek…

– Sajnos nem bírta a váltónk és egy lassítónál megfeszítettem a harmadik fokozatot, annak ledarálta a fogait, az pedig kiütötte a váltó oldalát. Elfolyt az olajunk a rajtban… Vissza kellett fordulnunk.

Amíg mentetek, hogyan éreztétek magatokat az autóban?

– Nagyon sok néző volt kint és helyi lakosként szinte mindenki drukkolt nekünk. Az autóban a hangulat a szokott jó kedvvel és ritmusban volt. Gyulával jó barátok vagyunk, nincs feszültség. A pálya ismerete, a jó idő és a nézők szeretete jó hangulatot adott.

Mik a tervek még az idei évre? Láthatunk még versenyezni?

– Az idén még szeretnénk menni három versenyt. A bajnokavató verseny, a Horvát és a Szilveszter Rallye van a tervben.

A tavalyi év végén még tervben volt egy 2018-as bajnoki év az ORC mezőnyében. Ez gondolom az anyagi okok miatt nem valósulhatott meg…

– Továbbra is tervben van, hogy az ORC mezőnyében szeretnénk menni, de ennek a bajnokságnak el kell engednünk a kezét. Ilyen gyenge hajtással nem tudunk menni. Egy teszt versenyt sem tudunk befejezni… Amíg nem tudunk megvenni egy olyan váltót, ami bírja a strapát, nem tudunk komoly versenyen részt venni.

Köszönjük mindenkinek, akik segítenek és szurkolnak nekünk!

Comments are closed.