Tovább fejlődik a PSZA Motorsport.

A tavalyi évben rengeteg szép sikerben volt részük a PSZA Motorsport versenyzőinek, amit idén még fokozni szeretnének a csapat vezetői. Papp Arnoldot kérdeztük az idei év terveiről és persze nem maradhatott ki a saját versenyzői pályafutása sem a beszélgetésből.

Hogyan sikerült a PSZA Motorsport 2017-es éve?

– Nehéz ezt a kérdést megválaszolni, de fiatal csapat révén úgy gondolom sikeresen zártuk a tavalyi évet – kezdi a beszélgetést Papp Arnold “Arnie”. Nagyot fejlődött a csapat egy év alatt, amit legfőképpen a versenyzőinknek köszönhetünk. Szőnyi Andris megvédte bajnoki címét és már a Historic abszolútban is ott volt az élmezőnyben. Idén bajnokságot váltva az ORC-ben próbálja kamatoztatni az elmúlt két év tapasztalatát. Továbbra is teljes mértékben mellette állunk, bízunk a sikereiben. Födő Imit tavaly felsorolták ORC P12 mezőnyébe, hiszen a VFTS nem felelt meg a Historic szabályoknak, ahol nagyon kemény küzdelmet vívott a kategória társakkal, de a végén sikerült ismét felérni a csúcsra. A csapat többi tagjai Szabó Atsi, Mészi Ati, Tóth Ottó, akik egész évben küzdöttek velünk, szép részsikerekkel büszkélkedhettek. Nálunk tért vissza 17 év után Csukovics István, ez nagy elismerés a csapatnak, és annyit elárulhatok, hogy lesz folytatás, és idén is a csapatunkat fogja erősíteni. Czézinger Kristóf és Merényi Zsolti, tavaly ismerkedtek meg a csapatunkkal, egy-egy versenyen már bemutatták gyorsaságukat. Végül de nem utolsósorban, egy klasszikus név is a csapatunk hírnevét öregbíti a “sumavai gyorsasági menő” Szabó Laci, aki pár versenyen megmutatta, még mindig tudja nyomni a gázt.

Nem lehet könnyű a mai világban összefogni egy ekkora csapatot.

– Nem könnyű az biztos, próbálunk mindenki kérésének eleget tenni, de ez sajnos nem mindig jön össze, viszont a visszajelzésekből tudunk fejlődni és javítani a dolgokon.

Értek benneteket csalódások?

– Voltak jobb és voltak rosszabb versenyeink, de mindig próbáljuk pozitívan megélni a kudarcokat is. Hál istennek a csapattagjaink kitartanak mellettünk, még ha néha nehéz is.

A csapat irányítása mellett azért a versenyzésre is szakítottál egy kis időt! 🙂

– Igen-igen, sikerült párszor elővenni a Zöld Zsigulit, ugyan nem sokszor, de azért a megfelelő adrenalin mennyiségemet tudtam biztosítani magamnak. Egy bajnoki fordulón mindenképp szerettem volna 2017-ben elindulni, és ezt a csapatomnak, támogatóink kitartó segítségével sikerült is az Eger Ralin összehozni, ahol úgy gondolom egy jó hangulatú versenyt tudtunk befejezni. Az év végén pedig elindultunk a Szilveszter Ralin is, ahol száz százalékban a szórakozásé volt a főszerep.

Amikor időre mentél gyors voltál, amikor a nézőknek autóztál látványos volt. Melyik a követendő út a számodra?

– Idén az időre menős Arnie lesz előtérben. Tavaly sokaktól megkaptam, túl sokat csúszkálok, mindig csak játszok, ezért idén szeretnék ezen egy picit változtatni. Terveim közt szerepel fellépni ORC-be, hiszen tavaly láthattuk, hogy késhegyre menő küzdelem folyik ott is, így egy-egy futam beugró pilótája szeretnék lenni. Marad a Zsiguli és Fridrik Gergővel gondoljuk azt a pár versenyt ahol tudunk indulni. Természetesen nagyon fontosak számomra a nézők is nincsenek elfelejtve, nyárra tervezem a tréningkocsink átépítését és akkor pár amatőr versenyen szeretnék vele indulni, játszani.

Mik a tervek az idei évre, miben tudd fejlődni, még többet nyújtani a versenyzőinek a PSZA Motorsport?

– A 2018-as év még mindig a fejlődésről szól majd számunkra. Fiatal csapat vagyunk, ezért még a megfelelő háttér építésén dolgozunk. Versenyzőink számára fontos, hogy csak és kizárólag a versenyzéssel kelljen foglalkozniuk, így próbáljuk logisztikailag mérnöki háttértudással, és jobb szervezettséggel lebonyolítani egy-egy versenyhétvégét. Fontos csapatunk számára, a média, hiszen ezen keresztül van lehetőségünk megmutatni miről is szól egy-egy versenyhétvégénk, vagy az azt megelőző időszak. 🙂 Újdonságokkal, videókkal, szeretnénk érdekesebbé tenni csapatunkat támogatóink, barátaink számára, közelebb hozni őket, a kulisszák mögé, hogy betekintést nyerhessenek, miről is szól szeretet sportunk a rali.

Köszönjünk partnereinknek az egész éves bizalmat!!!

Kasza Motorsport, LADA Auto Hungary, Chairpro Magyarország Kft., Vendrey és Társa Kft.,Tomee Trans, Sáppusztai Pálinka, Trixon autóház, Pelixír Centrum Kft., Szuvorov Kft., Attalus Securty Kft, Pánczél Kft., Ten-Line Kft., VirtechLabs Kft., Robitlág Bt., Dolphio Technologies Kft., KHF.hu, Ruhan Kft., SolarPro-Tech Kft., Fúzió Elektrótechnika Kft., Vegyél.hu, Multi Garage Kft., FoliaZ.hu, Zöldautó, Extrémélmények.com, Maksiauto.hu, Kántor-Trans, Szakál-Metál Kft.,Petersgumi.hu, Matricakell.hu

Comments are closed.