Tovább a megkezdett úton

Már az év eleji tervek között sem szerepelt a veszprémi murvás futam, így ezután újult erővel, feltöltődve, ismét becsatlakozik a küzdelmekbe a Német Motorsport csapata az Országos Rallye Bajnokság 5. állomásán, ami az Ózd – Salgótarján közös rendezésű aszfaltos verseny. Az első napra kiírt Ózd környéki pályák vonalvezetése már jól ismert a páros számára, de ugyan olyan felkészülést igényelnek mint a vasárnapi nógrádi szakaszok, hiszen ilyen összkerekes autóval még nem abszolválták ezeket a gyorsaságikat.


Tanulva az idei három futam során szerzett tapasztalatokból, a fiúk szeretnének a lehetőségeikhez képest jobban felkészülni a versenyre, ezért most egy rövidebb tesztet is beiktatnak a programba, annak érdekében,hogy egy kicsit visszarázódjanak, mert az élmezőny párosai nagyon gyorsak és Lackóék szeretnék felvenni a ritmust rögtön az első mért szakasz rajtjától az összetettben előttük állókkal.
Német Lackó: ”A székesfehérvári futam nem úgy sikerült számunkra ahogyan elterveztük, ezúttal a
szakaszeredményekben volt egy kis lemaradásunk az elejéhez képest, de kis szerencsével sikerült beférni az első ötbe. ”

Fehérváron egy másik autóval indult a páros, ami a Veszprém Rally-n kiállni kényszerült műszaki hiba miatt. Itt derült fény egy apró műszaki hibára ami már az előző verseny helyszínén is jelen volt.
Német Lackó: ” Az eddigi szokásoktól eltérően, most nem csak a szervízpark melletti utca  fogja jelenteni a teszt helyszínt a versenyt megelőzően, szeretnénk kicsit jobban felkészülni, így remélhetőleg komfortosabban fogjuk érezni magunkat az autóban a kezdetektől.” – a székesfehérvári futamon teszt hiányában az első gyorsasági szakaszon derült ki, hogy az ülés pozíció nem éppen megfelelő a pilóta számára, ezért az autóban lévő különféle ruhadarabokkal és ponyvával sikerült ideiglenesen eljutni a szervízparkba.

A hétvége programja csütörtökön bejárással és az átvételekkel kezdődik, ami Pénteken is folytatódik,
majd kora délután elrajtol a mezőny az ózdi salak pályán megrendezett prológgal. A tavalyi évhez képest
hasonlóak a gyorsasági szakaszok az idei futamon is, de akad olyan nyomvonalú pálya, amit több évvel ezelőtt rendeztek meg ebben a formában utoljára, így ezeken a gyorsaságikon felértékelődik ki hogyan tudja feldolgozni a szakaszt a pályabejárás alatt.
A célkitűzés továbbra sem változott. A sikeres célba érés mellett, újra a pódiumon pezsgőzni a versenytársakkal és tovább gyarapítani a megszerzett pontok számát.
Találkozunk Augusztus 23 és 25 között Ózdon és Salgótarjánban.

Köszönjük a partnereinknek a bizalmat:

He-Ge Kft. , Pannon Concept, Topterv Mátra Kft. , Makrai és Társa Kft. , Vita Glass Kft. , Versenytárs 2005 Kft, Pharmatrans H&P Consulting Kft, Palviscsák Trans, Marstech, Zeamanó, Feinwerk Technik Kft., AlomTrade Bt , Start-Metál Kft, Granulines Recycling, ZeoMineral Products,  Szenzortechnika.hu, Egri Fém Kft.

 

Comments are closed.