Történelmet írtak

Nem indult valami fényesen Jánosa Ákos és Rubóczky Attila első Peugeot Kupás versenye az ORB mezőnyében, de a kategóriatársak különböző problémái miatt sikerült megnyerniük az egri versenyt. Történelminek is mondhatják a sikerüket, hiszen az idén először kiírt Peugeot Kupa legelső versenyén tudtak diadalmaskodni Egerben. Ákossal beszélgettünk a verseny után.

Sok sikeres év után osztályt váltottatok. Milyen célokkal érkeztetek az ORB mezőnyébe és mit vársz a Peugeot 208 kupától?

–  A verseny előtt nem tudtam eldönteni magamban, hogy a szabályok által a számunkra (Peugeot Kupa) előírt rövid váltó áttétel és a maximálisan felhasználható nyolc darab gumiabroncs mennyire lesz elég a hatos géposztályban a jó eredményhez, de azért szerettem volna a kupa első három és a géposztály első öt helyezettjében benne lenni. 

Húsz gyorsasági várt rátok a verseny elején, nem volt ez neked szokatlan a Rallye2 után?

–  A verseny-kilométer hirtelen a duplájára nőt, mint az eddig megszokott versenyeken, de itt is a legelejétől padlóig kell nyomni a gázt, ha szeretnél jó eredményt elérni. Nem mondom, hogy nem volt észrevehető a húsz gyorsasági, de inkább mentálisan volt számomra fárasztó, nem pedig fizikálisan.

Az első napon a dobogóra kerülésért küzdöttetek.

– Az első kör végén, négy gyorsaságit követően a harmadik helyen álltunk, jókat csatázva a többiekkel. Sajnos a hatodik gyorsaságitól a nyolcadik gyorsasági végéig az új motor nem akart velünk együttműködni, egyáltalán nem akart forogni, érzésre olyan volt, mintha nem kapna benzint, állandóan rángatott minden fordulat tartományban és minden sebesség fokozatban, tetemes hátrányt összeszedve minden gyorson.

A második Verpelét-Egerszalók után majdnam befejeztétek a versenyt…

– A szervizben a fiúk megtalálták a hibát, a főtengely jeladó ment tönkre. Ezúton is köszönet a munkájukért és a lelki támogatásukért, cserében próbáltam az esti gyorsokat jobban megnyomni. Sikerült a harmadik, majd Csomós Mixi hibáját követően a második helyre felzárkózni a nap végére.

Másnap viszont már az első helyen találtátok magatokat!

– Igen, de azt gondolom, hogy tisztába kell lenni a képességeiddel, jól látszódott, hogy Mixi gyorsabb volt nálunk. Mi Olivérrel és Martinnal álltunk csatában a második, harmadik, negyedik helyezésért, azt hogy most mi Egerben nyerni tudtunk, egy kicsit a szerencsének is köszönhető volt.

Győzelmeddel történelmet írtál! 🙂

– Igen, ezt többen mondták már! Én nem gondolom igazán történelminek, inkább egy út kezdetének az esetleges történelem írás felé.

 

Comments are closed.