Tökösnek kellett lenni

Kállai Tomi és Matics Barbi egy újabb eredményes versenyen van túl a Somogybükkösd és Porrogszentkirály között rendezett 7x Görbe Rallye 2018 – MARB futamon. A párossal beszélgettünk a verseny utáni napokban, és mint mindig, most is egy igencsak izgalmas kis cikk kerekedett belőle. 

Legutóbb a 7x Görbe Rallye 2018 – MARB futamon vettetek részt, ami egy a MARB mezőnyének szokatlan prológgal kezdődött.

Kállai Tamás: Kicsit féltem a prológtól, mert régen csináltam már ilyen “bólyakerülgetést”. Aztán amikor megláttam a helyszínen a magas padkák között kijelölt prológot, kicsit izgultam. Gondoltam nem kéne már a prológon odacsapni a futóművet. De végül nagyon jól éreztem magam. Nem volt gond, egy nagyon jól megszervezett program lett, rengeteg nézővel. Olyan ORB szaga volt a dolognak. Profi volt nagyon.

Jó volt az itineretek a prológra? 🙂

Matics Barbara: Igen, igen, a prológ nagyon jó ötlet volt, nézni is jó volt és menni is rajta, jár érte a piros pont! 😉 Az itinerünk? “Rúgd neki!” és sok – sok nevetés. Én is nagyon élvezem, mikor picit elengedhetem magam és nincs feladatom…, ritka alkalmak egyike! 😊

Tegnapi prológ…😁

Közzétette: Kállai Tamás – 2018. szeptember 8., szombat

Végig az abszolút tíz körül autóztatok.

Kállai Tamás: Sprint abszolútban a végén meg lett a hatodik hely, egy tizedre lemaradva az abszolút ötödik helytől. Szóval utcai gumikkal, egy A-s autóval úgy gondolom ez egy szép eredmény lett.

Matics Barbara: Eléggé tempós volt a pálya, a belsők alapján picit féltem tőle, de aztán elég jól összebarátkoztunk vele, ez meg is látszott az időkön. Ismét nagyon jó kis harc ment a kategóriánkban, nem is gondoltam volna, hogy egyáltalán felférünk a dobogóra, de hála istennek, kedvezett nekünk a szerencse és így lett.

Néha azért ezen a versenyen is súroltátok a határokat… 🙂

Kállai Tamás: Voltak izgalmak most is….😀 De a legizgalmasabb a szalagkorláttal való szemezés volt. Egy balos kanyarban túl korán kezdtem el kigyorsítani és lecsúsztunk az út szélére, ahol centiken múlott, hogy nem lett baj.

Matics Barbara: Tomi mostanában úgy érzem feszegeti a határait, amivel nincs is semmi baj! Ezért vagyunk itt, ezért versenyzünk, megpróbálunk mindig gyorsulni, a többiek a motiváció hozzá. Enélkül akár haza is mehetnénk, nem??! 😉

A kategóriátokban a második hellyel újra fontos pontokat szereztetek!

Kállai Tamás: A verseny előtt nem gondoltam volna, hogy dobogón fogunk végezni, hisz komoly mezőny jött össze. Sok, nagyon jó pilótával. És ez egy olyan verseny, ahol tökösnek kell lenni. Úgy néz ki, azok voltunk. 😀

Matics Barbara: Igen, ismét jól jöttek a pontok, viszont hogy az év végi bajnokság számunkra hogyan fog alakulni, az még mindig kérdéses. Nem baj, így izgalmas, majd meglátjuk… Az biztos, hogy mi törekszünk a legjobbra.

Nyugtassatok meg, hogy egy jó rendezésű versenyen vagytok túl! 🙂

Kállai Tamás: Megnyugtatlak… Erre most nem lehet panasz. Nekem tetszett nagyon. Igaz sokat várakoztunk most is a gyorsok között néha, de ez betudható a sok balesetnek is. Szerintem ez a rendezés ötös volt.

Matics Barbara: Én személy szerint megint nem tudlak benneteket megnyugtatni, legnagyobb bánatomra… Amilyen jól kezdődött ez a verseny a hangulatos prológgal, utána épp annyira elege volt mindenkinek másnap. Irreálisan rengeteg volt a várakozás, főleg ha belegondolunk, hogy négy gyorsaságit mentünk egész nap. A tűző napon ültünk, szerintem olyan három, három és fél órákat. Büfé, víz, minden nélkül. Sajnos megint a hosszúra nyúló várakozás miatt még evett is minket a fene, bepunnyadtunk rendesen… Szerencsére a kategóriánk tele van fa@a gyerekekkel, így valamilyen szinten miattuk elviselhető a várakozás!

Lassacskán ez az év is végett ér… Mely versenyek vannak még tervben?

Kállai Tamás: Eddig úgy tudtuk, hogy már csak a bajnokavató verseny lesz november elején Hertelenden. De most úgy fest, lesz októberben is egy futam Árpádtetőn. Így akkor még két futam lesz számunkra.

Köszönöm Kovács Peti és Virág Tomi munkáját a szervízben.

Matics Barbara: Sajnos igen!!! Nagyon szomorú is vagyok emiatt. Ez eddig a legjobb évem, mióta csak versenyzem. A Déli régiót végigvisszük Kállai Tomival, párommal Virág Tomival pedig szeptember 30.-án szaladunk egyet a Rábaringen, illetve még egy versenyen szeretnénk menni, ami nagyon úgy néz ki, hogy nem lehet más, csak a Mikulás Rallye. A többit pedig még meglátjuk, hogyan alakul. Bárhogy is, én nem zárkózom el semmitől. 😊

Köszönöm Kállai Tominak, a srácoknak pedig a szervízt!!! 😊 Mindenkinek, aki segített, szurkolt nekünk!!! Pacsi!!  😊

Köszönjük a támogatást a VPT Groupnak és a VPT Caravannak!

 

Comments are closed.