Tökösebben mentek, így az idők is javultak

Cseke Péter és Csikós Borbála párosa a múlt hétvégén rendezett Eger Ralin is nagyon jól érezte magát. A baráti társaság újra együtt volt, követték egymás eredményeit, segítettek egymásnak. Péter szerint ennek nem is kell többről szólnia, ha ezek mellé még egy jó eredmény is összejön, az már csak hab a tortán. 

Hogyan készültetek az Eger Rally hosszú, tempós pályáira?

– Nagyon szeretjük az Eger Ralit – kezdi a beszélgetést egy mosoly kíséretében Péter. – Évekkel ezelőtt nézőként jöttünk le és töltöttük itt a hétvégénket egy jó pár baráttal. Most nagyon jó érzés, hogy a másik oldalon lehetünk és versenyezhetünk! (Ha akkor mondták volna, hogy így lesz, szerintem kinevettem volna az embert, hogy ez nem normális…) 😊 Nagyon vártam ezt a versenyt, több szempontból is. Kicsit elkeseredtem Salgón, mert ott egy görcs voltam és vártam, hogy ez marad, vagy változik! Hála istennek változott!

Az első gyorsasági után jókedvűen, mosolygósan szálltatok ki az autóból. Nem volt fárasztó a majdnem huszonnégy kilométeres gyorsasági szakasz?

– Nincs bajom a hosszú gyorsaságival. Nehéz, fárasztó, ugyanakkor nem megyek az első kilométeren bátran, így nekem ez akár még fekszik is. A pályákat részben ismertük, részben nem, nekem mindegyik tetszett! Kicsit nehezen kezelem még a sok felhordást, de egyre jobb ez is. Ahogy tanulom és szokom a környezetét az egésznek, úgy élvezem egyre inkább ezt a sportot!! Amúgy a jó kedv az alap! Éppen arról beszéltünk a verseny után, hogy milyen béna, hogy minden gyors után azt nyilatkozom, hogy nagyon élvezzük és örülünk, hogy itt lehetünk, de én tényleg így érzem! Van akinek sosem adatik meg ilyen. Én is évekig csak álmodoztam róla, néztem a videókat, rali mánia minden hónapban, meg ment a fejben ralizás, néztük a VFTS menőket, meg az élmenőket, most pedig itt vagyunk és ez nagyon jó érzés! Egy álom, ami megvalósult!

A vasárnapi napon szintén a jókedv és a biztonságos versenyzés jellemezte a napotokat.

– Nagyon élveztük a hétvégét! Egyben hoztuk haza magunkat, az autót, emellett beértünk a célba és még problémánk is kevés volt! Szervizparkban jó hangulat volt, Gagarinékkal is minden rendben volt, remélem ízlett nekik a sajtburger az esti szerviznél. 😊 Nekem ennyi kellett, én így boldogan tudtam befejezni a versenyt és hazamenni!

Tudva lévő, hogy jó kapcsolatot ápoltok a Berki Gabiékkal. Jutott idő a szervizparkban megnézni egymás idejét, esetleg egymásra csörögni?

– Ha nem is mindig együtt megyünk Gagáékkal, vagy keveset tudunk találkozni velük egy verseny alatt, mindig lekövetjük őket. Egyfelől közösen szervizelünk, így egy helyen vagyunk. Ha külön veszik a két osztály szervizét, akkor is egy csapat szervizel mindkettőnknek. Közös fórumon kommunikálunk, így mindig tudjuk mi van a másik párossal, sőt kérdezzük is mindig ki, hol áll, vagy milyen problémája van! Ez így van jól!

Az elért eredményekkel mennyire voltatok elégedettek?

– Említetted, hogy biztonságosan versenyeztünk, remélem ez nem azt jelenti, hogy lassan is… Salgó csalódás volt, Eger ennek az ellentéte! Mindennel elégedett voltam. Na jó ez nem igaz. Most jönnek a panasz percek… A szervizt külön vették, nekünk ez nagy probléma, mert egy csapat dolgozik mindkettőnk autóján. A Rally2 szervize egy kaszáló lett, alig tudtuk megemelni az autót, esőben egy csúszdapark lett volna, na meg minket lezavartak, a később érkezők pedig már állhattak fenn aszfalton. Eger és a rajtceremónia a régi útvonalon az igazi, így egy kicsit gagyi, de persze ez sem rossz. Ja és persze nekünk megint etappal fejeződött be a verseny, míg az első osztály mehetett rajta! Összességében akkor is azt mondom, élveztük nagyon és jó verseny volt. Idő eredmények javultak, kicsit tökösebben mentem végre. Ha megtanulnék végre jól felírni, akkor még közelebb kerülnénk az elejéhez. Az eredmények tekintetében lesz ez még jobb is! Fejlődünk és odapörkölünk majd többieknek, ha nem így lenne, akkor meg csak élvezni fogjuk. 😊

Árulj el egy kulisszatitkot. Amikor vége a versenynek pakoltok és mentek hazafelé, vagy egy kicsit lazultok még a helyszínen? 🙂

– Mi két dolog miatt megyünk Rally2-ben. Az egyik az anyagi oldal, természetesen ez a legnagyobb oka, a másik az időfaktor. Mindketten dolgozunk és nem tudunk több szabadidőt teremteni magunknak. Még ennyi versenyre is nehéz eljutni mindkét szempontból, nemhogy még plusz napokat találni, mert Rally1 azért hosszabb mindenképp, illetve két gyermeket nevelünk, így nekünk úgy néz ki, hogy amilyen későn lehet, megyünk le versenyre, hogy a lehető legkevesebbet hiányozzon az ember a munkából és ahogy vége a versenynek, megyünk egyből a gyerekekhez haza. Emellett természetesen hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem adnánk az élvezeteknek is. A versenyek helyszínén futni szoktunk, így kicsit megismerjük a környéket, a várost, a parkoka, illetve azért mindenhol keresünk egy jó éttermet és gourmet-skodunk kicsit. Nekünk így kerek ez az egész!

Nagyon reméljük, hogy boldogan kortyolgatják Péter finom kávéját a mennyben Zsolti és Péter! Nyugodjanak békében! Sajnáljuk, hogy elveszítettük őket! Sok erőt kívánunk a családjaiknak! Gergőnek pedig erőt és kitartást a folytatáshoz!

Köszönjük szépen Sanyának, Izinek a szervizt, Norbinak, Janinak a segítséget előtte. A szponzorunknak is (ja az nincs). Megköszönném annak a vödör szarnak (azt hiszem így fogalmazott Bútor Robi), hogy gondmentesen végigvitt minket, de nem teszem, mert akkor biztos lefossa a bokáját már ma, szóval inkább csak így tovább! Köszönjük a nézőknek a biztatást! Nélkülük sem érne semmit ez az egész! Köszönjük a RallyFeeling munkáját, kitartását  melegben, esőben. Csak így tovább!


Comments are closed.