Tökön – babon mentek át Szaszáék

Szia Szasza! Legutóbb a Rally Show Santa Domenica versenyen vettetek részt. Milyen megfontolásból neveztetek erre a versenyre?

– Nagyon vártuk már a Santa Domenikai versenyt, első murvás versenyünk volt és ki szerettük volna próbálni magunkat rajta! 

Mi történt veletek a verseny folyamán?

– Már a pályafelírás is jó hangulatban zajlott, nagyon sok videót néztem a versenyről. De számomra ott lett világos, hogy milyen technikás és változatos is ez a pálya! Szombaton még szárazon írtuk fel mindkét irányba a gyorsaságikat, de ahogy ez szokott lenni éjjel leszakadt az eső! A pálya felírásával végezve haladtunk tovább és mentünk az éjszakai rajtceremónia helyszínére! Nagyon szép látvány és sok szeretet fogadott minket. A rajtdobogó és az a rengeteg ember, aki abban a pillanatban mikor fent állsz a dobogón csak rád figyel, leírhatatlan érzés! Köszönjük a horvát rendezőknek ezt az érzést!

Vasárnap kiértünk a verseny helyszínére. A szervizünk körbe tapogatta az autót és nekiálltunk a várva várt első gyorsnak! Nos, ahogy az már megszokható tőlem, most sem jöttünk le kaland nélkül a gyorsaságiról, ahogy egy kedves barátom szokta mondani “Tökön- babon” mentünk keresztül! Gyulával, a navigátorommal a szervizben összenézve egy jó nagyot nevettünk! Probléma nem volt, vártuk a következő gyorst.

Sajnos idő előtt fel kellett adnotok a küzdelmet…

– A harmadik gyors elrajtolásánál már kicsit bátrabban mentem, elvállaltam az ugratót és egy nem várt technikai hiba lépett fel! A földre érkezést követően erős hajtóműolaj szag jött be, az autó irányíthatatlanná vált és a kézifékünk is eltűnt. Ezt leszámítva végig értünk a gyorson majdnem… A cél előtt nyolc méterrel becsúsztunk egy mederbe és onnan már nem tudtunk kijönni. Így számunkra véget ért a verseny. Ennek ellenére nagyon jó hangulatban telt a hétvége.

Rengeteg Magyar versenyző ki szokta magát próbálni ezen a versenyen így az év vége felé. Mi a varázsa ennek a versenynek?

– Jó a szervezés és a nézők szeretete sem elhanyagolható. Jövőre ismét támadunk.

Hogyan foglalnád össze a 2017-es éveteket?

– Sajnos 2017-ben nem sok versenyen vettem részt. Arra alapoztam, hogy végig viszem az évet, hogy összeszokjak az autóval, jövőre pedig az ORC mezőnyében tudjuk indulni.

Mit hozhat a közeli és a távolabbi jövő a raliban Szabó Krisztiánnak?

– Legközelebb a Szilveszter Ralin találkozhattok velünk. Köszönjük a horvát szervezőknek a sok segítséget és Borjus Andinak, hogy így szívén viselte a sorsunkat. A szervizemnek, Jánosa Andrisnak és Nagy Attilának. Szponzorainknak Bo-Bek Trans Kft., Gergelygaszronomi Kft- nek, Contistone gumi és futómű.

Comments are closed.