Tetszett nekik az esős időjárás

GOBALDARU Felsőnyárád-Sajókaza Rally Sprint 2017 – MARB futam

Szombati István – Szabó Gyula (BMW E30)

Első interjú veled a RallyFeeling.hu oldalán. Egy pár mondatban bemutatnád nekünk az eddigi versenyzői pályafutásodat?  

– 2008-ban kezdtem egy “kettes” VW Golf-al, két éven keresztül versenyeztem vele kisebb versenyeken. (Debrecen körverseny, Kaba, Nádudvar, Kunmadaras stb.) 2010-ben vásároltam meg a mostani BMW-t (E30), amivel jelenleg is versenyzek. 2011-2014-ig RTE versenyeken indultam vele, 2015-ben Rallye2-ben indultunk, ahol a kategória harmadik helyén végeztünk.

Hogyan sikerült eddig a 2017-es évetek?

– Az év első felében lett kész az autó, így még ez csak a második versenyem volt, ahol még az autóval ismerkedtünk, állítgattuk stb.

Múlt hétvégén a GOBALDARU Felsőnyárád-Sajókaza Rally Sprint 2017 – MARB futamon indultatok. Hogyan sikerült számotokra a verseny hat gyorsaságija?

– Ez egy esős verseny volt, ami nagyon tetszett, a féken kellet állítanunk csak a kocsin. Használt régi gumikkal mentünk, ezét sajnos nem értünk el olyan jó eredményt, de összességében jónak éreztük a versenyt a rossz időjárás ellenére is.

 A Licenszes kategóriában indultatok és nem sok kellett a harmadik hely megszerzéséhez.

– Hát igen, nem sok hiányzott a harmadik hely megszerzéséhez, kicsit “bealudtunk” az elején, az időeredmény is ezt tükrözte, de minden szakaszon tudtunk javítani a saját időnkhöz képest. Az autó jól működött, az időjárás is nekünk kedvezett, jól éreztük magunkat!

Melyik irányban tetszett jobban a pálya és miért?

– Felsőnyárádtól Sajókaza irányába tetszett jobban, mert a cél előtt voltak jobb és bal ívek, áttolós szakaszok, ahol már jó tempóval mentünk és én azt jobban szeretem.

Hol láthatunk benneteket a legközelebb versenyezni?

– Legközelebb Eger Rally-n tervezzük az indulást másodosztályban.

Köszönöm a szervizeseknek (Papp Tamás, Nagy Róbert) a navigátoromnak (Szabó Gyula), mindig és mindenkori autóm építőinek és szervizelőjének (Brilla Tibor, Benedek Norbert).

Köszönet a szponzoroknak:
– Kasz-Farm kft.
– Dairy-Dáv Kft.
– Agrifirm
– Inter-Mix Kft.
– North-Racing kft.

Comments are closed.