Tetszett neki a dagonyázás

Csiszár László egy saját építésű Opel Corsával járja a kisebb versenyeket, ahol elég jó eredményeket sikerül elérnie. Legutóbb az Ádándon rendezett R-Cup cahellenge sorozat harmadik fordulójában tette próbára magát és autóját. 

Első interjú veled az oldalunkon. Mit tudhatunk Csiszár László autóversenyzői múltjáról?

– A versenyzés, mint szerintem a legtöbb kollégánál, gyerekfejjel tetszett meg – kezdi a beszélgetést Csiszár László. – Lehetőségem viszont csak 2000 körül volt arra, hogy rajthoz álljak, egy Polski Fiat 126p-vel. Talán a második versenyemen a dobogó harmadik helyéig jutottam. Azóta volt több típus is, de körülbelül 2005 óta az Opel Corsánál maradtam. Lényegében az FRT, Ba-La Rally és a Balfék SE versenyein indultunk és néha a KO-MI versenyeken. Jelenleg FRT, OSZAK és R-Cup van porondon.

Az autó ralikrosszozásra lett építve?

– Az autó saját kútfőből épült amatőr versenyekre. Igazából bárhol bevethető, szerintem jó eredményeket lehet elérni vele. Motorja egy 1.6 16V Corsa B GSi, nagyjából 120-140Le közt. Kezdem úgy érezni, hogy a cső nagyon hiányzik belőle, viszont a karosszériát renoválnom kell, jövőre átépítjük a technikát, egy homológ csővel rendelkező B Corsa kaszniba.

Reggel még igencsak vizes pálya fogadott benneteket, napközben viszont folyamatosan száradt az ádándi katlan. Mi történt veled a három kör alatt?

– Igen, reggel, mikor megérkeztem, még erősen szitált az eső. A pálya jól felázott, nem tudtam, milyen lesz, körülbelül tizenöt éve nem mentem murván. Nagyon tetszett a dagonya, ahogy néztem a többi versenyzők köreit, szerintem a nézőknek is akadt látnivaló. Ez biztosan a futamsorozat leglátványosabb állomása volt. A köridőmet lassan, de biztosan tudtam javítani, bár lehettem volna bátrabb is.

Elvileg a T-1,6-os kategóriában nagy csatában sikerült megszerezned a harmadik helyet.

– Igen, ezt hittem én is. Volt egy kis kavarodás, egy kis információ-áramlási probléma, illetve problémakezelési hiányosság. Majd alakul ez a rész is. Jelenleg nem tudom, milyen helyezést értem el abszolútban, illetve kategóriában.

Milyen terveid vannak az autósporttal kapcsolatban a közeli és a távolabbi jövőben?

– Az autósporttal kapcsolatban annyi tervem van, hogy effektíve támogatók hiányában kicsit ki kell kapcsolódnom, megpróbálunk egy évet szünetelni, hiszen feleségem is csinálja az Országos Szlalombajnokságot, de rengeteg időt, energiát és egyéb szükségletet követelt az elmúlt három év, most más téren kell behozni a lemaradást és pihenni is kell. Persze, ha nem lesz más dolgunk, biztosan kilátogatunk egy-egy rendezvényre.

Ezúton is köszönöm a családomnak, hogy kitartanak és velem vannak ilyen helyzetekben is!

Comments are closed.