Tető az első kilométeren

Foltin Károly az elmúlt években nagyon kevés versenyen indult, most viszont újra kipróbálta magát a 7X Görbe Rallye keretein belül. A Porrogszentkirály és Somogybükkösd közötti szakaszon viszont már az első kilométeren nehézségekbe ütközött… 

Mi volt az oka annak, hogy nagyon régen láthattunk versenyezni?

– Nagyon sok volt a munka, és ezért a 2017-es évet kihagytuk teljesen – kezdi a beszélgetést Karcsi. 2018-ban mentünk egy Porrogszentkirályt, ahol kategória második helyezést sikerült elérnünk. Nagyon őrültünk ennek. Az idei évre beterveztünk egy pár versenyt. Sajnos az év elején elmaradt a Bajna-Lábatlan, a többi pedig pont akkora eset, amikor valami más program volt: nyaralás stb.

Az autóval történt valami ebben a számotokra hosszú szünetben?

– A kocsin nem történt semmiféle változtatás, minden rendben volt vele. A garázsban várta, mikor versenyezhet újra.

Milyen tervekkel érkeztetek a Porrogi versenyre?

– Porrogszentkirályra nem nyerni mentünk, de valami szép helyezést szerettünk volna elérni, mondjuk az első ötben végezni, de sajnos nem sikerült.

A verseny érdemi része hamar befejeződött a számotokra… Szuperrali keretein belül viszont folytattátok a versenyzést. Hasznos tapasztalatokat gyűjtöttetek a hátralévő szakaszokon?

– Az első kilométeren fejtetőre raktam az autót, sok tényezőből adódott össze ez a borulás. Lábon lehoztam a kocsit a szervizparkba és a fiúk annyira összerakták, hogy tudtunk szuperrallizni. Nagyon hálás voltam a barátaimnak, akik elkísértek a versenyre és hogy segítetek az autó talpra állításában. A versenyzőtársak, akik ott voltak szintén segítetek a munkájukkal és alkatrész ellátásban is a segítségünkre voltak. Köszönőm! A folytatásban a negyedik gyorsot nagyon élveztük, mert célba értünk, a harmadikon viszont defektet kaptunk, azt már annyira nem élveztük… 

Az idei évben terveztek még valamilyen versenyen indulni?

– A kocsit hamarosan ki fogják lakatolni és megy a fényezőbe. November elején van Orfű, szeretnénk menni rajta, ha mégsem tudunk, mert nem lesz kész addigra a kocsi, akkor ha más nem, Szilveszter Rallye, de az biztos. Köszönöm a bátyámnak hogy felkészíti minden versenyre az autót. A családomnak hogy elviselik az én kis hobbimat!

Comments are closed.