Teljesen új arcát láthatták az autósportnak

Méhész Attiláéknak egy nagyon jót sikerült versenyeznie a Bányásznapi Oroszlány Ralin. Bár számára teljesen új arcát láthatta az autósportnak, szakaszról szakaszra fejlődtek, gyorsultak. Végül pedig a kategória ötödik helyén zárták a hétvégét! 

Mit kell tudniuk az olvasóknak Méhész Attila autóversenyzőről?

– Már kisgyerekként is nagyon érdekeltek a gyors autók és motorok. Ahogy idősebb lettem, kipróbáltam magam off-road versenyeken és pályaautózásban, ahol a Swift Cup Europe sorozatban 2016-ban sikerült egy bronzig hajtani a versenyautót, most pedig a rally világába is belekóstolhattam egy picit.

Legutóbb a Bányásznapi Oroszlány Ralin vettél részt egy Kia Picanto volánja mögött. Honnan jött az ötlet, a lehetőség, hogy kipróbáld magad egy raliversenyen is?

– Jobbágy Ákos csapatfőnök régi jó barátom és sokszor mondta már, hogy próbáljam ki ezeket a kis méregzsákokat. Most értünk el addig, hogy meg is valósulhasson ez az ötlet.  

Mennyire volt szokatlan számodra a környezet, az autó?

– Teljesen új arcát láthattam egy pillanatra az autósportnak. Izgalmas volt beállni a rajtba a kis méregzsákkal úgy, hogy akkor találkoztunk először, és látni ahogy szakaszról szakaszra fejlődünk, gyorsulunk. Pályaversenyző múltam során rengeteg versenyautóban ülhettem, így nem okozott gondot megbarátkozni a kis KIA-val. A környezet, a mesés táj, a szurkolók a pálya közepén, annál inkább szokatlanok voltak, de nagyon tetszett a feeling.

Nem zavart, hogy verseny közben valaki “duruzsol” a jobb füledbe? 🙂 

– Eleinte furcsa volt, hogy üvölt a navigátor, nem is tudtam mindig értelmezni, mikor mit mond?! Aztán a végére úgy összeszoktunk Viktorral, hogy ha egy pillanatra csöndbe maradt, már hiányérzetem támadt.

Sikeresen célba értetek! Hogyan értékelnéd a versenyeteket?

– Ezt a hétvégét egy tesztnek szántuk, nem vártunk nagy csodát. Teljesen más beállítással és gumikkal mentünk, mint a többiek, szakaszról szakaszra változtattunk, elemeztünk, gyorsultunk. Nagyon sokat tanultunk és még bőven van mit gyakorolni. Ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat és úgy gondolom, jót autóztunk. A közönség és a hangulat csodás volt, a csapat pedig óriási profizmussal állt minden kérdésünk és kérésünk mögé.

Megtetszett az autóversenyzésnek ez a szakága? Lehet folytatása a sztorinak?

– Nagyon megtetszett! Úgy gondolom, hogy lesz folytatás, bár mint minden technikai sport, ez is rendkívül költséges.

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem szponzoraimnak, a Choko Kft-nek, a Lilla Design Virágszalonnak és a Haszonkulcs Suszter Kft-nek a támogatást. Valamint Pákai Viktor barátomnak, a felejthetetlen navigálást. Találkozunk legközelebb! 🤘

Comments are closed.