Támadtak, amennyire csak tudtak

Bár az idei évben még szeretnének egy, esetleg kettő versenyen rajthoz állni, de Pénzes Csaba “Puki” és navigátora Mészáros Dóra elhatározta, hogy már a jövő évre készítik fel az autót. Dórival beszélgettünk a 7x Görbe Rallye 2018 – MARB futam után.

Még a nyár közepén versenyeztetek utoljára. Hiányzott már a gyorsasági szakaszon való száguldás? 🙂 

– Másfél hónap maradt ki a két verseny között, így nagyon hiányzott már mindkettőnknek a rali, de mind a ketten augusztusban tudtunk csak szabadságra menni. Oroszlányban szerettünk volna indulni, de az időpontváltozás miatt nem jött össze, mert Puki akkor ment nyaralni a családjával és én is akkor töltöttem a kéthetes szabadságomat a kisfiaimmal.

Hogyan készültetek a Somogybükkösd és Porrogszentkirály között rendezett 7x Görbe Rallye 2018 – MARB futamra?

– Mivel Zobákpusztán egyben maradt az autó, nem adódott szerencsére semmi technikai problémánk, így csak minimális bütyköléssel kellett készülni. Most a nagyobb energiát az új, erős motor építésébe fekteti Puki, hogy a jövő évet újra egy ütőképes autóval tudjuk megkezdeni. Már Zobákon megbeszéltük, hogy a jelenlegi gyenge, széria motorral a további versenyeket bulinak, illetve gyakorlásnak fogjuk fel. Ettől függetlenül az autó lehetőségeihez képest kihozva a versenyekből a maximumot és támadni, amennyire csak tudunk.

A szombati napon rendezett prológot túléltétek, vagy élveztétek?

– Is-is. Nyilván élvezetes volt a sok néző miatt, viszont próbáltunk vigyázni az autóra. Összességében nagyon jó volt a prológ, élveztük.

Másnap viszont már öt kemény gyorsasági szakasz várt rátok.

– Így van, öt gyorsaságival kellett megküzdenünk vasárnap. A pálya nagyon tetszett nekünk, jól is sikerült a pályabejárás, bár azt már a felírásnál láttuk, hogy fel kell, hogy kössük a gatyánkat, mivel van benne olyan rész, ahol sok az egyenes, illetve sok az emelkedő. Tudtuk, hogy itt kerülhetünk hátrányba, az autó gyengesége miatt. Az első gyorstól kezdve nagyon lazák és jókedvűek voltunk, minden problémamentesen alakult, az autóval is minden rendben volt. Ismét két szerelő volt a segítségünkre, akik levették a gyorsasági szakaszok közötti feladatok terhét a vállunkról. Alapvetően nagyon pontosan autóztunk, Puki nagyon jól terelgette a VFTS-t, mindenhol jól jött ki a ritmus, jó volt az itiner. Egyedül, ami megnehezítette a napot, az a sok várakozás. Rengeteg volt a baleset, ami miatt sokat csúsztak az időpontok, órákig ácsorogtunk egy-egy szakasz között. Összességében viszont mi jól éreztük magunkat.

Az abszolút nyolcadik hellyel elégedettek vagytok, vagy lehetett volna több is benne?

– Abszolút nyolcadik, kategória negyedik helyen végeztünk. Az autó jelenlegi képességeihez mérten elégedettek vagyunk, viszont ez az eredmény közel sem a magunkból kihozható maximumot tükrözi. Puki lábában ennél jóval több van (még a kora ellenére is 🙂 ), illetve én is tudom sokkal gyorsabban is mondani az itinert.😀 Ettől függetlenül nagyon boldogok voltunk a célban, hiszen egy hosszú és meleg versenynap volt, az autónk ismét egyben maradt és semmi technikai problémánk nem adódott.

Lassan közeledünk a bajnokság végéhez. Milyen versenyeken való részvétel van még tervben a Pénzes – Mészáros párosnak az év hátralévő részében?

– Az idei évben 100 %-ig biztosan már csak egy versenyen állunk rajthoz, a november elején rendezendő orfűi bajnokavatón. Én még győzködöm Pukit, hogy azért az idei Szilveszter Ralit se hagyjuk ki, hiszen az mindig méltó zárása egy-egy versenyszezonnak és jó buli.

Köszönjük szépen a családunknak a türelmet, illetve a két szerelőnknek: Zsoltinak és Milánnak a precíz munkájukat.


Comments are closed.