Tábori Ákos parázs csatákra számít a Peugeot Kupában

Tábori Ákos gőzerővel készül az idei év Peugeot Kupa küzdelmeire. Az autó és a navigátor új lesz számára,  a csapat viszont marad a jól bevált LPWM Sport. Ákos bízik benne, hogy a tavalyi év tapasztalatai egy kis előnyt jelenthet neki a bajnokság folyamán. A Domaháza és Zabar között rendezett Integra Group Rally után beszélgettünk. 

Sajnos nem várt hosszúságúra nyúlt a holtszezon… Hogyan próbáltad formában tartani magadat?

Igazából ez a karantén nem a formában tartásról szólt, inkább elhagytam a formám… 🙂 Vásároltam egy kormányt, hogy legalább a tévé előtt legyen egy kis autósportos élményem.

Egy autóváltás után kezditek a 2020-as szezont. Mit hozhat a bajnokság, valamint mik a reális célok amiket kitűztök magatoknak?

Csapatot nem váltottunk, továbbra is az LPWM-ben versenyzünk! Az autót viszont a Bakó Rally Team szállítja nekünk az ide szezonban. A Peugeot Kupában indulunk idén, és próbálunk harcolni a dobogós pozíciókért! A navigátorom személye viszont az idei évben változik! Gáll Csaba barátommal vágunk neki a csatáknak. Brigi gyermekáldás miatt felfüggeszti egy időre a navigálást. 

Hogyan sikerült a domaházi verseny? Rendkívül változatos versenynap volt…

Igazából egy bő fél éve nem ültem utcai autón kívül másban, így az volt a cél, hogy kicsit visszarázódjunk! Szerettem volna, hogy visszajöjjenek az érzések, és azt gondolom, hogy ez részben sikerült is. Jó kis tesztnek bizonyult.

Éreztétek a több hónapos kényszerszünet negatív hatásait az autóban, vagy rögtön jöttek a beidegződések?

Azt éreztem, hogy tudom kezelni az autót és ez jó érzéssel töltött el! Kipróbáltuk a Pirelli vizes abroncsait és az volt a furcsa számomra, hogy mennyire jól működnek és lehet vele bátran autózni!

Milyen erősségű Peugeot Kupára számítasz az idei évben?

Nem tudom, hogy mennyien leszünk a kupában végül is, de parázs csatákra számítok!

Sok új pilóta lesz aki Peugeot-ba ül idén. Mekkora előnyt jelenthet, hogy már több tapasztalatod van a többiekkel szemben ezzel a márkával?

Hogy mennyi előnyöm lesz a többiekkel szemben, azt nem tudom, ahogy látom mindenki igyekszik tesztelni, felkészülni a kisebb versenyeken. Igyekszünk majd kihozni magunkból a legjobbakat, aztán meglátjuk mire leszünk elegek!

Comments are closed.