Szülinapi versenyzés a Bükkben

A Bencs testvérek az idei évben nem sok versenyen indultak, de most végre autóba “pattantak” a Bükkszentkereszt és Bükkszentlászló között rendezett CREDOBUS – BuildIT MARB futamon. Zoltán ígéri, hogy az idei év második felében többet láthatjuk majd őket versenyezni. 

Milyen célból indultatok a Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt között rendezett MARB verseny Licenszes kategóriájában?

Szeretünk volna még több kilómétert gyűjteni az autóval és azon a hétvégén volt a születésnapom is! Valamint szeretjük ezt a gyorsaságit.

Gondolom a pályát nem kellett bemutatni nektek! 🙂

Hát egy párszor láttam már, de mindig figyelni kell, mert elég technikás szakasz.

Sikeresen teljesítettétek mind a hat gyorsaságit. Volt valami említésre méltó kalandotok?

Rögtön az első speciálon leúsztunk egy jobb 2-es kanyarban, az elég meleg helyzet volt, utána vissza is fogtam a gyeplőt. Próbáltam régi gumikkal menni, de nem vált be.

Közelebb lehet kerülni egy ilyen versenyen az autóhoz?

Mindenféleképpen, bár itt nem tudod sem a gumit, sem a féket melegíteni, így nem igazán azt produkálja, mint amikor gyorsról-gyorsra érkezel.

Most már azért van bőven tapasztalatotok a Hondával is. Ez egy igazi kiforrott versenyautó a Skodához képest?

Hát van. A Skoda is kiforrt a végére, csak gyengécske volt a kategóriában, természetesen ezen is variálunk még mindig egy-két dolgot, de nem kell kitalálni és legyártani, mert sok minden van hozzá. Csak keressük a nekünk megfelelő alkatrészeket.

Az idei évben eddig csak a Miskolchoz közeli versenyeken indultatok. Ez a tendencia folytatódik az év második felében is majd a Bencs testvéreknél?

Beneveztünk Komlóra is, ami nem éppen közeli, szeretnénk az évben indulni a maradék Rallye2-es versenyeken és esetleg még a nekünk közeli Kassán is rajthoz állni.

Univet-car kft., Anetis Mérnökiroda., Borsod-Race kft.


Comments are closed.