Szívesen készülnének több versenyre is

Már több mint másfél évtizede belekóstolt a rali világába Rácz Tibor. A mai napig imádja ezt a sportot és ha lehetne minél több versenyre felkészítené magát és az autóit. Tiborral beszélgettünk a magyarbólyi előfutásuk után. 

Mit kell tudniuk az olvasóknak Rácz Tibor eddigi autóversenyzői pályafutásáról?

– Próbálkoztam 2001 óta amatőr ralikon, de igazán a Rallye Sprint Bajnokság N csoport megalakulásától nevezném versenyzésnek! Barátok segítségével csináltunk egy jó kis kocsit, amit két évig csak lemosni kellett, utána cseréltünk fékbetétet! Kis túlzással csak akkor kell szerelni, ha kalandba kerülünk, de nagyon jó vele menni! Ajánlom mindenkinek! Nyolc évig mentünk így, csak elfogyott a mezőny, mindenki erős autót akar, úgyhogy nekünk is váltani kellett. Mi inkább bajnokságot váltottunk, nem autót.

Milyen tervekkel kezdtétek az idei évet?

– Kipróbáltuk a Historic bajnokságot és idén is ez a fő vonal. Jó társaság, jó versenyek, sok kilométer, nagyon tetszik! Négy versenyt szeretnénk legalább teljesíteni.

A Historic és a MARB mezőnyében is láthattunk indulni az elmúlt pár hétben. Nem megterhelő párhuzamosan kettő sorozatra felkészülnötök?

– Szívesen készülnénk több versenyre is! 

Mi történt veletek a Miskolc Ralin?

– Először teljesítettük ezt a versenyt Viktorral, minden új volt, igazi kihívás. Erre vágytunk! Volt kalandunk bőven, megforgás, árokjárás, lassító rombolás, de célba értünk! Köszönjük a nézőknek, hogy hihetetlenül hamar kiszedtek, a szervizeseinknek pedig, hogy összerakták a futóművet! Próbáltunk sietni, de az első napon tiszta gyorsunk nem volt. A másnapi pályák jobban feküdtek, meg kezdtünk is belerázódni. Bükkszentet végig vigyorogtuk, de Garadna-Mályinka lett a kedvencünk, nagyon jó! Jövőre is szeretnénk menni! 

Milyen élményeket szereztél a magyarbólyi előfutáson?

– A küzdelmes, de eredményes Miskolc Rallye után nagyon vártuk a magyarbólyi futamot, állandó navigátorom Hetesi Viktor mégsem tudott velem tartani. Helyére beugrott Varga Balázs, ő diktálta az itinert, akinek ez volt az első bevetése. Rendesen felkészült, hibátlanul teljesített! Remélem barátaival néhány éven belül rendszeres szereplői lesznek a versenyeknek! Most tét nélküli előfutást választottunk, próbáltunk látványosan közlekedni. Talán sikerülhetett, mert sokan integettek! 🙂  Jól éreztük magunkat egész nap, a kocsi hibátlanul működött, jó hangulatú versenyt kaptunk, sok nézővel, barátságos helyiekkel!

Mik a tervek az idei év további részére?

– Nekünk most kis szünet következik, Baranya Kupára gyúrunk!

Köszönjük a segítséget támogatóinknak és barátainknak, nélkülük nem gazdagodnánk ennyi élménnyel!

 

Comments are closed.