Szeretnének az elejében menni

Szilveszter Rallye 2017 

Pethő István – Holecz László (Lada VFTS)

Mielőtt rátérnénk a Szilveszter Rali történéseire, egy kicsit emlékezzünk vissza a 2017-es bajnokságra. Milyen év van mögöttetek?

– A 2017-es évünk felemás volt, próbáltunk gyorsulni és Holecz Lacival összeszokni. Versenytársak és ismerősök biztatására elkezdtük az autót teljesen más beállításokkal használni. Ezek sokkal keményebb beállítások voltak és kicsit féltem is tőle de meglepően jónak bizonyultak. Úgy gondolom, hogy a következő versenyeken rengeteget tudunk majd gyorsulni, hiszen most érzem azt, hogy autó tényleg azt csinálja amit én “kérek” tőle.

Miben kell még javulnotok a jövőben ahhoz, hogy felzárkozatok a szűk élmezőnyhöz?

– Sok “fejlesztés” jön, megy… Mi arra szeretnénk koncentrálni, hogy minél többet üljünk  a kocsiba, mivel az visz előrébb azon az úton, hogy az elejébe beférjünk saját meglátásunk szerint.

A Szilveszter Ralit mint buliversenyt fogtátok fel, vagy azért már tesztelgettetek az idei évre is?

– Szilveszter Ralira kimentünk egy kicsit szórakozni, önfeledten autózni. Szeretünk “hókocsizni”, de sajnos egyre kevesebb évről évre a hó, de reméltük a Hungaroringen a téli gumi és a motorerő átlépi ezt a kis hiányzó láncszemet. 😃  Nagyon csúszott, nagyon élveztük és a vezetési stílusomból is hiányzott az, hogy tudjam az autót kezelni kisodródásnál. Véleményünk szerint arra is jó volt a verseny, hogy tanuljunk és arra is, hogy nagyon jól szórakozzunk. 🙂

A végére elfogyott a kéziféketek? 🙂

– Első nap nem volt rendesen beállítva a kézi mivel egész évben maximum az emelkedőn elindulásnál használtuk, de második napra szerencsére a fiúk beállították azzal a tanáccsal, hogy azért próbáljam ki.  🙂

Számít neked a nézők kiszolgálása?

– Eddig az időre koncentráltunk, hogy gyorsuljunk de eszméletlen nagy erőt és önbizalmat ad az ahogyan az emberek reagálnak amikor “keresztbe” megyünk, akár beforgunk szánt szándékkal és így tovább. Sajnálom, hogy még csak most próbáltuk meg a nézőket kiszolgálni hiszen egy olyan kategóriába megyünk ami szerintem nagyon sok nézőt csal ki a pálya szélére és igen látványos is tud lenni.

Milyen tervekkel kezdtétek az idei évet?

– Az idei évben szeretnénk igencsak az elejébe menni Rallye2-ben. Szeretnénk minden egyes versenyre felkészülni úgy mintha a bajnokság múlna rajta. Ha minden jól megy bízunk abban, hogy jó csatákat fogunk vívni az idei évben is.

Comments are closed.