Szereti a kihívásokat

Bár a verseny egésze alatt meggyűlt a baja Trencsényi Józsiéknak a rugókkal, de a visszatérő gondok ellenére az 52. Mecsek Ralin az idei év egyik legjobb versenyüket futották az Extrém Sport Team versenyzői.

Jó pár Mecsek Rali van már a hátad mögött. Melyikre emlékszel vissza a legszívesebben?

– Nincsen igazán különleges emlékem, általánosságban szeretem a Mecsek Ralikat. Szép területeken versenyzünk és a szakaszok is jók szoktak lenni.

Az idei versenykiírás nagyon komoly pályákat is rejtegetett a versenyzőknek. Te melyiket vártad a legjobban és melyiket a legkevésbé?

– A hosszú gyorsaságit vártam a legjobban, ezeken általában jól szokott sikerülni az iram. Változatos pálya, voltak jó minőségű és technikás részek is. A legkevésbé szimpatikus pálya talán a Mecsekpölöske volt.

Mindenki a Máré várától tartott a legjobban.

– Valóban egy igen nehéz pálya, de nekem pont ezért tetszett. Szeretem a kihívásokat. Igazából jó itinerből meg lehet oldani, szerintem ezt sikerült is jól véghez vinnünk.

Az első nap közepén állítottatok az autó magasságán és onnantól mintha komfortosabban közlekedtetek volna a szakaszokon.

– Sokkal jobb lett az autó viselkedése, de szükségünk lett volna még puhább rugókra is, hogy igazán jó legyen.

Másnapra viszont újra előjött az előző napi probléma…

– Igen, a dobálós szakaszokra nagyon nem volt jó még így sem az autó, a kemény rugók miatt.

A verseny utolsó gyorsaságiján, a Ranga László úton jöttetek egy abszolút hatodik időt, amivel a tőletek megszokott abszolút nyolcadik helyről sikerült előrelépnetek a hetedik helyre!

 A hosszú gyorsaságik általában jól szoktak menni, illetve a kemény rugók miatt ez volt az egyetlen pálya, ahol úgy viselkedett a futómű, ahogyan szerettem volna.

Következik a számotokra hazai pályának számító Nyíregyháza Rali, bár a gyorsasági szakaszok nem feltétlenül Szabolcsban lesznek. Nagyobb lesz rajtatok a teher?

– A városi gyorsaságin mindenképpen lesz egy kis nyomás, hiszen hazai utcákon versenyzünk majd, hazai közönség előtt. Ezen kívül nem igazán, hisz a többi pályát nem igazán nevezném hazainak.

Comments are closed.