Szeretett volna bizonyítani a barátainak

Az elmúlt hétvégén kezdetét vette az idei Rallye3-as bajnokság. A 2019-es év első versenyét – nem kis meglepetésre – a Geiger Máté, Johann Uber páros nyerte. Mátéval beszélgettünk a verseny után.

Mielőtt rátérnénk az orfűi versenyen történtekre, egy pár mondatban mutasd be az olvasóknak az eddigi autóversenyzői pályafutásodat.

– 2007-ben szereztem meg a jogosítványom, utána egyből vásároltunk egy “papás kereklámpás” 2101-es Zsigulit, azzal kezdődött az egész. Kalandos háromév után 2010-ben hoztuk Kaposvárról az első versenyautómat a GOK-ost, amit hamar sikerült felavatnom Árpádtetőn. Az első verseny első gyorsaságiján beestünk a fák közé negyedikben. 😃 Utána már nem kellett izgulni miatta és csodálatos öt évet autóztam vele 2015-ig a helyi sprinteken, nagyon erős ellenfelek ellen, amit imádtam. (Szauer, Molnár Zolika, Telyes, Öcsike, Tóth Zé, Kiss Roli…) Többnyire öten-hatan másodperceken belül voltunk, utcai gumikon! 🙂

Az elmúlt hétvégén viszont sokaknak elállt a szava, amikor is hat gyorsasági szakasz után Geiger Máté állt az abszolút összetett első helyén!

– Bíztam a jó eredményben, szerettem volna bizonyítani a barátaimnak, szerencsére sikerült is! 😃

Mennyire szereted az Orfű és Abaliget között elhelyezkedő gyorsasági szakaszt?

– Szeretem, sokat hókocsiztunk errefelé, amit nem lehet elfelejteni úgy tűnik, de a kedvenc az Árpádtető. 😃

Nem kis adok – kapok volt köztetek, Molnár Zoliék és Téczely Tamásék között.

– Zolikával régen is jókat meccseztünk, ügyes kezű pilóta és az elmúlt három évben ment végig. Én figyeltem őket! Tamást nem ismerem annyira, de gyors volt a Hondával, az biztos. 😁

Az utolsó gyorsasági előtt mi járt a fejedben az 1,6 másodperc előny tudatában?

– Hogy kéne rajta még növelni! 😂

Ezután a fantasztikus eredmény után megfogalmazódott benned, hogy északon is kéne indulnotok?

– Már korábban is szerettem volna, bízom benne, hogy tudunk fejlődni és találunk megfelelő háttért ahhoz, hogy északra és magasabb osztályba is tudjunk menni.

Köszönöm a bizalmat és segítséget szerelmemnek, családomnak, barátaimnak!

Szponzoraink: Pécsi Barber Shop., Aranycipó., Atlasz Klíma., Pintér Konténer., Sauska borászat.

 

Comments are closed.