Szenzációs hétvége a hegyen

34. HE-DO Mátrai Hegyiverseny – Halmos Gábor (BMW E36 M3)

Milyen megfontolásból neveztél a 34. HE-DO Mátrai Hegyiversenyre?

– Régóta szerettem volna kipróbálni, milyen lehet versenyautóval végigmenni ezen a pályán – kezdi élménybeszámolóját Gábor. Sokat járok a Mátrában ezen az útvonalon és gondoltam kipróbálom milyen is lehet versenykörülmények közt, amikor nem jön szemből senki!

Az első napod hogyan sikerült?

– Az első nap elég gyengére sikerült, ami egyrészt köszönhető a péntek esti bulinak és persze át kellett állnom erre a műfajra.

Másnap már három percen belül futottad az 5,41 kilométer hosszú pályát. Minek volt köszönhető a javulás?

– Vasárnap az első időmérőm 2.57-re sikerült, ami köszönhető annak, hogy sikerült kipihenten az autóba ülnöm és próbáltam úgy végigmenni, ahogy pénteken a tréningen Turán Frici megmutatta. Gondoltam innen már csak javulni lehet, de nem. Utána minden felfutásnál sikerült valamit hibáznom és nem sikerült jobb időt autóznom.

Nem volt furcsa, hogy senki nem “duruzsol” a füledbe? 🙂

–  Már a szombati napon nagyon hiányzott a Niki, mert már a rajt utáni első kanyaron gondolkodtam, hogy merre is kell fordulnom. 🙂 

Összességében jól érezted magad a hegyen?

– Egy szenzációs hétvége volt, egy nagyon jó rendezéssel és rengeteg nézővel. Nagyon tetszett és remélem jövőre is ott lehetek

Egy rövid nyári szünet után következik a Budapest Rali. BMW vagy a Veszprém Ralin sikeresen bemutatott Mitsubishivel fogtok indulni?

– A Budapest Ralin mindenképpen a BMW-vel állunk rajthoz, amennyiben addig nem vonják be a sportrendszámát, amire sajnos minden esély megvan a miskolci ügyünk miatt. Köszönöm az autó felkészítését Szebényi Dávidnak és Szabó Jocinak és az egész hétvégi szervizelést a Turán Motorsport csapatának és a támogatást főszponzorunknak RISKÁNAK.

Comments are closed.