Szabó Zoltán: Ez most az volt!

Az egri versenyt még feladta a Szabó Zoltán, Milcsevics Lóránt páros, a Miskolc Ralin viszont már sikeresen átgurultak a céldobogón. Zolival beszélgettünk a kicsit sem könnyű borsodi verseny után.

Mielőtt rátérnék a Miskolc rali eseményeire, egy kicsit beszéljünk az év első versenyéről, az Eger raliról, illetve, hogy milyen tervekkel indultatok neki a 2018-as bajnokságnak?

– Úgy döntöttünk év elején, hogy megyünk egy teljes Rallye2-es bajnokságot. Milcsevics Lócival közösen évek óta teszteltük magunkat, hogy lesz-e időnk erre, mint kiderült, nagyon nehezen, hiszen a pályabejárásokra nem érünk oda. Ennek pótlására alternatív lehetőségeket vagyunk muszáj igénybe venni. Egerben nagyon jól indult minden, hiszen úgy éreztük, hogy rögtönk összhangba kerülünk az autóval, de a 7. gyors magasságában elkezdett egy defektnek tűnő jelünk lenni, de mint kiderült már 2 tőcsavarunk kitört, utána a 8. gyorsra 19-re húztunk egyet, de sajnos nem jött be, hiszen egy lassítónál a bal első kerekünk megelőzött minket. Így az 5. helyről voltunk kénytelenek feladni az egri versenyt. 

A Miskolc rali már sokkal jobban sikerült a számotokra. 

– Az autó, a navigátor és a csapat is jó, engem meg  terelget mindenki maga köré. Prológon jól éreztük magunkat, igaz nagy izgalom nem volt benne, de mentünk körbe-körbe, hiszen azt kellett csinálni! 🙂 Többször menten már pályafutásom során a borsodi pályákon, de a mostanra kiírt szakaszokat nem nagyon ismertem. Bár felhordásosak voltak a gyorsaságik, de nekünk tetszettek a kesze-kusza, kanyargós pályák. 

Nagyon nehéz versenyen vagytok túl, így tényleg lehet mondani, hogy aki beért a Miskolc rali céljába, az már elért valamit! 🙂

– Egyre jobban tanultuk a pályákat, az utolsó körön a 7-es és 8-as gyorsaságit kimondottan élveztük. Azt mondtuk a szakaszok végén a célba érve, hogy ez igen, ez jól sikerült. Ez most az volt! Az utolsó 9-es gyorsaságin már voltak érdekességek és kalandok… Irreális körülmények vártak ránk: tábla volt betéve a tőre, csúsztunk, forogtunk… Volt egy 360 fokos megforgásunk, a nézők toltak vissza az útra, de a nehéz körülmények ellenére élveztük  a versenyzést és az autón sem okoztunk nagyobb kárt. Sikeresen beértünk a célba, aminek nagyon örültünk. Nagyon kemény verseny volt, ha nem a Lóci ül mellettem, aki már sokkal több versenyt látott, mint én, biztosan nem értünk volna célba.

Comments are closed.