Stabil versenyzéssel a bajnoki címig

Jánosa Ákos és testvére Rubóczky Attila az egész évben bemutatott stabil versenyzésüknek köszönhetően megszerezte a Peugeot 208 R2 Kupa 2018-as bajnoki címét. A Nyíregyháza Rallye után beszélgettünk Ákossal az utolsó verseny nehézségeiről.

Gratulálunk a bajnokoknak!

– Nagyon szépen köszönjük, de ez egy nagy közös munka volt, egyedül nem lettem volna képes erre!

Nehéz és göröngyös út vezetett a Peugeot Kupa bajnoki címéhez?

– Utólag visszagondolva nem annyira, természetesen voltak nehézségek és műszaki problémák is, de talán a legfontosabb, hogy stabilan és gyorsan kellet minden versenyen a pontokat gyűjtögetnünk!

Milyen taktikával álltatok oda a Nyíregyháza Rallye rajtjához?

– Hát a taktika, meg a valóság nincs minden esetben összhangban. 🙂 A taktika az lett volna, hogy biztonságos autózással a célig eljutni, megszerezni azt a pár pontot, amire szükségünk volt! A valóság meg az volt, hogy rágörcsöltem a versenyre, néztem a többiek időeredményeit, amitől én sem akartam lemaradni és meg is lett a két defekt!

Szombaton kettő defekt is próbált benneteket hátráltatni a végső cél eléréseben…

– A defekt semmikor sem jön jól, de most valóban nem! Arra viszont jó jel volt, hogy most ezen a versenyen a célba érés a legfontosabb számunkra!

Másnap viszont mintha gyorsítottatok volna a tempótokon, gyorsaságikat is nyertetek, a végére pedig révbe értetek!!!

– Semmi más nem történt, mint az esélytelenek nyugalmával a saját tempónkban kocsikáztunk, minimális kockázat vállalás nélkül és ez jó taktikának bizonyult!

Ezután a történelminek mondható bajnoki cím után, mik lehetnek a célok a jövőre nézve? Bajnoki címvédés, esetleg egy R5?

– Nem tudok erre jelen pillanatban pontos választ adni! De nem gondolom, hogy rögtön R5-be kéne ülnöm. 🙂

Comments are closed.