ORB

Spórolósan a dobogóra

A Miskolc Rali nem alakult zökkenőmentesen Mészáros Attila és Patkó Gábor párosának, de a nehézségek ellenére is jó helyezésekkel és a vele járó kupákkal hagyták el Borsod megye székhelyét. Mészivel beszélgettünk a verseny után.

Mennyire ismerted az első nap pályáit?

– Az első nap pályáira sajnos csak halvány foltokban emlékszem. Talán húsz évvel ezelőtt mintha már mentem volna rajta. Edzés során viszont beugrottak az emlékek, de így is akadt olyan, ami új volt számomra. Nem rossz pályák, nekem tetszettek.

Mintha egy kicsit spórolósan mentetek volna, vigyázva az abszolút Historic dobogós eredményre.

– Igen, ez valóban így volt. Miután kiderült, hogy komoly esélyünk van az abszolút harmadik helyre, onnantól csak a mögöttünk lévő autók idejét figyeltük és aszerint autóztunk a biztos helyért.

A sötét mennyire jelentett gondot a számotokra?

– Mivel a lámpasort Budapesten felejtettük, ezért azt hiszem, ezt nagyon nem kell ragozni. Ehhez képest elég jól abszolváltuk, merthogy előtte már világosban kétszer mentünk rajta.

Másnap a bükki pályák következtek, ahol is az autó egy kicsit “döcögősre” vette a figurát…

– Valóban voltak aprócska műszaki problémáink, féltünk is, hogy az autó nem fogja kibírni, ezért egy picit még óvatosabban mentünk, ami sajnos látszott az eredményen is, olyannyira, hogy abszolútban nem sikerült az elsők közt zárni.

Az abszolút második helyen álltatok 13 gyorsasági után, majd jött a fekete leves…

– Valóban a nap végére az utolsó kör előtt a sebességváltó feltette az i-re a pontot, megoldotta, hogy a szuper helyezésünk leszálljon…

Azért reméljük ez a vasárnapi nap nem szegte a kedveteket és láthatunk benneteket és a Histomobilt a következő versenyeken is.

– Így van, abszolút nem szegte kedvünket olyannyira, hogy a következő versenyt egy újabb kihívásnak tekintjük. Tuti felszerelkezve indulunk, az alapfelszerelés egy újabb váltó áttételsor lesz. Tulajdonképpen elégedettek vagyunk mind a kettő nap eredményével, hiszen mindkét napot kupával zártuk. A következő versenyen megpróbáljuk megszorongatni az előttünk lévő autókat, ami rajtunk nem, csak az autón múlik és a szerencsén. Mindenkit várunk szeretettel a Fehérvár Ralin.

Köszönet elsősorban a hűséges szervizcsapatunknak és nem utolsósorban, akik nélkül ez nem jöhetett volna létre, az állandó szponzorainknak!!!

Comments are closed.