Sosem volt még ilyen jó az autó

Bajusz Krisztián a sikertelen oroszlányi verseny után, egy nagyon jól felkészített autóval állt rajthoz a porrogszentkirályi 7x Görbe Ralin. A saját hibája miatt sajnos most sem tudtak úgy versenyezni ahogyan a verseny elején eltervezték… Krisztiánnal beszélgettünk a verseny nem várt kalandjairól.

Az oroszlányi versenyetek nem sikerült valami jól.

Oroszlányban sajnos nem igazán sikerült három kilométernél többet menni, mivel az első gyorson saját hibámból fogtunk egy betonkerítést és olyan szinten rongálódott a futómű, hogy nem láttuk értelmét folytatni a versenyt.

A porrogi verseny előtt azt mondtad, hogy az autó még sosem volt ilyen jó.

Valóban, sosem volt még ilyen jó, sikerült megcsinálni az oroszlányi baki után a futóművet is, a motoron is tudtunk hangolni, rettenetesen élveztem a verseny előtt megtett próbaköröket.

A szombati napon sikerült kiszolgálni a közönséget a prológon?

A szombati prológgal őszintén megvallva mi úgy voltunk, hogy érjünk be a célba, mivel sosem mentem még prológon, vagy ehhez hasonló szlalomon sem, így örülünk, hogy beértünk, nagyon élveztük, reméljük azért a nézőknek is tetszett egy kicsit! 🙂

Másnap viszont kaland, kaland hátán…

A vasárnapi versenyen ismételten az első gyors felénél, ismét a saját hibámból átugrattunk egy árkot, kiütöttünk egy kaput és legyalultunk három-négy fenyőfát… Szerencsére a segítőkész nézők azonnal ugrottak és ki tudták szedni az autót, amit ezúton is nagyon köszönök nekik. Rossz futóművel bedöcögtünk a célig, majd a szervízbe édesapámék próbáltak mindent megtenni, hogy folytathassuk. Mondanom sem kell, itt is nagyot kapott a futómű, sajnos nem sikerült visszaállítani eredeti állapotába, így húzott minden fele, és le akart vinni az útról, de folytattuk a versenyt. Az utolsó két gyorson pedig összeakadt a váltónk is és bent maradt sebességbe. Egyszóval, ez sem a mi versenyünk volt..

Ennyi negatív esemény után mennyire tudtál még a vezetésre koncentrálni?

Ennyi negatív élmény után úgy gondoltam, hogyha öt gyorsot tolatnom kell, akkor is be akarok érni a célba! Szerencsére sikerült.

Az elmúlt hetekben egy kicsit megmozgatta a hazai rali társadalmat az a hír, hogy a jövő évtől újra rendezhetnénk ERC versenyt.

Örülök a hírnek, remélem, hogy ez egy újabb lépés afelé, hogy népszerű sport legyen hazánkban az autósport és jó irányba mozdul el ezáltal az egész.

Köszönöm a családomnak, hogy ennyi rossz után még mindig mellettem állnak, főleg édesapámnak, aki nélkül ez az egész nem jöhetne létre. Az UNICORSE Team-nak és a Suzuki BARTA-nak.

Comments are closed.