WRC

Sordo vezet de Loeb a nyakában lohol

A pénteki nap első köréről már korábbi bejegyzésünkben írtunk, most jöjjön a folytatás! Az első körben lepróbált négy pályán folytatódott a második kör, annyi változtatással, hogy a nap végén a leóni 2,3 kilométer hosszú körpályát kétszer teljesítették egymás után. Tisztább nyomvonal várta a mezőnyt ami várható is volt és ennek függvényében olyan nevek is versenyképessé váltak akik az első körben még nem tudtak beleszólni az érdemi helyezések csatájába. Erre “gyúrt” a címvédő Ogier is, aki rá is pattant a gázra és rögtön futott is egy abszolút második időt, azonban már a következőn  a nagy igyekezetében elkövetett egy hibát és megforgott. A nap végén a szinkron pályás szakaszokon újra villantott, kétszer is az elejében tudott lenni, de a pálya rövidsége miatt ez inkább lélektani győzelem volt, mintsem tényleges hátrány faragás.

Meeke és alkalmi csapattársa Loeb csatáját várta mindenki aminek az lett a vége, hogy mind a ketten hibáztak. Loeb rögtön a kör első szakaszán hibázott, túlcsúszott egy elágazásban ezt kihasználva Tanak át is lépte a franciát de csak öt tizeddel. Loeb lehet pont ezen a hibán szívta fel magát, mert ami ezután következett az sokaknak kikerekítette a szemét, pedig belül már mindenki várta. Loeb és Elena az El Chocolate nevű 31,44 kilométer hosszú szakaszon öt másodpercet adott a versenyt vezető Sordo-nak és ezzel az egész mezőnynek. Ezzel felugrott a második helyre amit a nap végéig meg is tartott. Közben csapattársa Meeke kétszer is beforgott és lecsúszott a negyedik helyre Tanak mögé.

A talán a legegyenletesebb versenyt a vezető pozícióban helyet foglaló Sordo futja, igaz nagy előnyt nem sikerült kiharcolnia hiszen Loeb ott lohol mögötte 7,2 másodpercre.

Az első szerviz nagy kérdése az volt, hogy Neuville tudja-e a folytatni a versenyt motorproblémák után. Tudta de nem simultak ki a körülötte lévő dolgok, a nap végére kormánymű problémái adódtak és a kapaszkodás reménye helyett újabb időveszteséget szenvedett el.

A WRC2-ben továbbra is Tidemand vezet Greensmith előtt több mint három perc előnnyel.

Kilenc gyorsaságival folytatódik a rali szombaton!

Eredmények 10 szakasz után:
1. Sordo Dani – Del Barrio Carlos Hyundai i20 Coupe WRC 1:47:55.4
2. Loeb Sébastien – Elena Daniel Citroën C3 WRC +7.2
3. Tänak Ott – Järveoja Martin Toyota Yaris WRC +11.0
4. Meeke Kris – Nagle Paul Citroën C3 WRC +25.0
5. Ogier S. – Ingrassia J. Ford Fiesta WRC +30.2
6. Mikkelsen Andreas – Jæger A. Hyundai i20 Coupe WRC +31.7

A folytatásban…

Neuville egy patakon való átkelés után félreállt.

Comments are closed.