Sokat tanultak ebből a versenyből

Trencsényi Vince és Pannuska Dávid nagy tervekkel kezdte a 2020-as évet, amit azért a világot sújtó járványnak részben sikerült felülírnia… A páros viszont nincs elkeseredve, és újult erővel vágtak neki az idei Rally1-es bajnoki szezonnak. Az első versenyt már meg is rendezték a múlt hétvégén, a Salgótarján és környékén lebonyolított Salgó Ralit. 

Milyen tervekkel indultatok neki a 2020-as évnek?

– A Rally1 volt elsősorban a terv, de pár külföldi futam is szóba jöhetett volnakezdi a beszélgetést Trencsényi Vince. Gyűjteni kell az értékes gyorsasági kilométereket, fejlődni, gyorsulni, ehhez kell a változatos környezet. Nincs még nagy pályaismeretem, a Rally1-es mezőny versenyein, a pályák 50 %-a általában új még számomra, de azért vonz a nemzetközi megmérettetés is.

A koronavírus átírta valamennyire ezeket a terveket?

– A “korona” miatt leszűkültek a lehetőségek, de egyelőre úgy néz ki, tudunk teljes Rally1-es szezont futni. Jó lenne év végén ismét egy bajnoki címet hozni, ez a terv.

Nagyon komoly kis mezőny jött össze a kategóriátokban.

– A később induló szezonnak talán ez az előnye, időközben sok Rally4-es autó gyűlt össze. A mi Fordunkat is felfejlesztettük a verseny előtti héten. A sáros és leejtős szakaszok miatt, nem annyira jön ki az autók közti teljesítmény különbség, így az R2-es autókra is nagyon figyelni kellett, jó harcok voltak a kategóriában.

A versenyetek igencsak kalandosra sikeredett…

– Reggel elég csúszkálósra sikerült az első gyorsasági, kétszer is korlát közeli helyzetbe kerültünk. A második gyors végére elment a kihangosítás és a Mátrában már activityzve jöttünk végig, így elég sok bent maradt… A kölcsön sisakot itt is köszönjük szépen, így tudtuk folytatni a versenyt és végül a harmadik helyen zártuk a kategóriát. Lehetett volna jobb is, de sokat tanultam ebből a versenyből, elégedett vagyok.

Mennyire megterhelő egy nap alatt letudni az egész versenytávot?

– A körgyorson elég sokat kellett belenyúlni a kézifékbe, valamint a rövid váltó miatt sokat kellett váltani, ami azt eredményezte hogy legtöbbször egy kézzel vezettem. Ez egy tök jó bicepsz gyakorlat lenne, ha konditeremről lenne szó! 😀 Ezen kívül nem éreztem megterhelőnek, mentem volna még egy napot!

A megváltoztatott versenynaptárban egymást követik a versenyek. Az augusztus elején megrendezendő Miskolc Raliig, min kell változtatni a csomagotokon, hogy még versenyképesebbek legyetek?

– El kell kerülni a technika ördögét és ott kell folytatni, ahol a kilence gyorsaságin  abbahagytuk.

Köszönöm édesapám támogatását, tanácsait, a csapat kiváló alkalmazkodó képességét és munkáját. Köszönöm Dávid navigátorom kitartását és hogy megküzdött, a nem túl ideális méretű sisakkal! Köszönöm a barátnőmnek a biztatást, valamint az egész napos segítséget!

Valamint nem utolsó sorban, az egész csapat nevében köszönjük a támogatóinknak a lehetőséget, bizalmat és a szurkolóknak, nézőknek, hogy megteremtették a rallyfeelinget a szituáció ellenére is!

Így készült Vince a 2020-as szezonra. 

Comments are closed.