Soha rosszabb versenyt!

Biránti Dániel és navigátora Migács Krisztián a Nyugati régióban elmaradt versenyek miatt választotta a Déli régió küzdelmeit az idei évben. Bár a Bányásznapi Oroszlány Ralin egy sikeres versenyt tudhatnak maguk mögött, Dani elmondása szerint azért van még hova fejlődniük a jövőben.

Mielőtt rátérünk a Bányásznapi Oroszlány Rallye történéseire, egy pár mondatban összefoglalnád az első fél év történéseit?

– Sziasztok. Az idei évben szerettem volna a teljes MARB régiós bajnokságban versenyezni. A Nyugati régió elmaradása végett a Déli régiót választottuk, ahol a versenynaptárt látva számomra a pályák 80%-a ismeretlen. Így megpróbálunk megismerkedni velük. Idén a navigátor is új volt, Migács Krisztián személyében. Az autó télen egy újabb motort kapott, amivel sajnos az első versenyre nem lettünk készek, de Magyarbólyon már ott tudtunk lenni. Az első félév versenyei nagyjából a vártat hozták, próbáltam minél jobban befejezni a versenyeket. Az autó eddig hibamentesen teljesítette az évet és bízom benne, hogy ez így marad.

Mennyire ismerted előzetesen az oroszlányi pályát?

– Az oroszlányi pályán először 2016-ban mentem, ahol végig is értünk, nem nagy sikerrel… 2017-ben sajnos a második gyorson motorhiba végett kellett kiállnunk, így mondhatni a többi Déli régiós pályához képest egy kicsit jobban ismertem az oroszlányit.

Mekkora kihívásnak érezted a versenyt?

– A versenyt nehéznek, a mezőnyt erősnek gondoltam, amiben nem is tévedtem. De a fő célunk az volt, hogy a kocsit célba vigyük minél gyorsabban.

Mi történt veletek a verseny folyamán?

– A reggeli első gyorson próbáltam nem leszakadni nagyon az elejétől időben, volt egy apró hibám, ami miatt jó pár kanyarban nem volt tapadás. A második, harmadik és negyedik gyorsasági rendben ment, szerettem volna még gyorsulni, csak jött az eső, és a kettő óra várakozás… Az ötödik gyorsot nagyon elóvatoskodtam, nem akartam kiesni, ez végett vissza is csúsztunk az abszolút negyedik helyre 0,8mp-re a harmadik helytől. Megpróbáltam az utolsó gyorson ezt a hátrányt visszahozni, de sajnos nem sikerült, gyorsabbak voltak a Ladás kollégák.

Az abszolút negyedik helyen végeztetek, ami mellett még egy 5-ös kategória ezüst, sőt egy FWD1 győzelem is összejött a végére!

– Igen, nagyon örülünk, hogy sikerült ezt elérni, bár én még nem vagyok megelégedve magammal, de ezen próbálok javítani.

Ezek után az eredmények után gondolom kedvet kaptál a folytatáshoz, csak gondolom a piszkos anyagiak…

– Amatőr csapatként nekünk is sajnos sok múlik az anyagiakon, de a tervünk, hogy ezek után a többi Déli régiós versenyen elinduljunk, így a következő versenyünk a porrogszentkirályi, ami szintén új lesz számomra, de már nagyon várom.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani elsősorban apámnak, aki nagyon sokat segít abban, hogy rajzhoz tudjunk állni, a családnak, a Biránti Kft.-nek, a navigátoraimnak (Migács Krisztián, Borbács Imre), Bíró Attilának, Huszár Roland „Papesz”-nak és mindenkinek, aki egy kicsit is segít abban, hogy versenyezni tudjunk.

Comments are closed.