Soha rosszabb eredményt!

Bakonya Kupa 2018 – MARB futam

Bajusz Krisztián – Hoferka Péter (Lada VFTS)

Múlt hétvégén a Bakonya Kupán indultatok. Mennyire ismered, illetve szereted ezt a pályát?

Tavaly versenyeztem már itt, mint pilóta – kezdi a beszélgetést Krisztián. A pálya már akkor is tetszett, csak technikai problémák miatt nem sikerült túl jól szerepelni. Nagyon vártam ezt a versenyt a pálya miatt, igazi mecseki gyorsasági és ezen a versenyen csak még közelebb került a szívemhez! 😁

Rajtatok kivülálló okok miatt nem sikerült valami jól az első gyors…

Az első gyors háromnegyedénél kaptunk egy sárga zászlót, majd úgy 30-40 méterrel a zászló után egy versenyzőtársunk és egy pályabíró intett le, hogy szóljak a célba a pályán lévő olaj miatt. Ezután a verseny szervezői azt mondták, hogy megállapított időt fogunk kapni.

Utána viszont folyamatosan az első öt környékén autóztatok.

Igen, végre úgy tűnt, hogy minden klappol és egész jó időket tudtunk autózni, folyamatosan gyorsultunk az előző gyorshoz képest. Először mentem jó gumikkal és meglepődtem, hogy ennyit számít.

Az utolsó gyorsaságin Kővágótöttös és Bakonya között jöttetek egy abszolút harmadik időt, amivel kettő ellenfeletket is megelőztetek az abszolút értékelésben.

Az utolsó gyorson minden összejött, igaz, a navigátorommal a gyors előtt megbeszéltük, hogy nem kockáztatunk semmit, de ahhoz képest egész jó időt jöttünk.

Végeredményben egy abszolút hatodik és egy kategória bronzzal fejeztétek be a versenyt!

Abszolút elégedettek vagyunk ezzel az eredménnyel egy ilyen népes mezőnyben, csak az abszolút helyezés miatt maradhatott bennünk egy kis hiányérzet, ha a reggeli első gyorsra megkaptuk volna a megállapított időt, akkor egy hellyel előrébb végezhettünk volna. De soha rosszabb eredményt! 😊

Mik a további tervek az év második felére?

Idén szeretnénk egész szezont menni a déli MARB-ban, szóval a bajnokság további versenyein szeretnénk részt venni.

Szeretném megköszönni a Családomnak és kiemelten Édesapámnak, a már megszokott makulátlan autót, az Unicorse Team-nek és a Suzuki Bartának a támogatást!

Comments are closed.