Sikerült visszarázódni

Majd egy teljes évnyi kihagyás után tért vissza a rali vérkeringésébe Bajusz Krisztián. Az autót tavaly októberben teljesen szétszedték és nulláról kezdték újraépíteni az egészet. A 7X Görbe Ralin viszont újra csatasorba álltak, a hosszú szünet után tesztelni szerettek volna egy hasznosat. Krisztiánnal beszélgettünk a verseny után. 

Az autó átépítése miatt, ebben az évben még nem láttunk benneteket versenyezni.

– Így igaz, tavaly októberben teljesen szétszedtük az autót és a nulláról újraterveztük az egészet, a tavalyi év második felében elszenvedett technikai gondok miatt.

Az autó külsőre nem sokat változott, de halljuk tőled, hogy miért is kellett ennyit kihagynotok.

– A külső valóban nem változott, de valójában szinte minden új az autóban a tavalyihoz képest, a karosszériát áterősítettük, ott ahol kellett, kapott egy friss festést, egy teljesen új, erősebb motort, a futómű is változott és a fékek is teljesen mások a tavalyi autónkhoz képest. Igazából szinte minden csavar új benne.

Mi történt veletek a versenyen?

– Ezt a versenyt egy tesztnek szántuk, ennyi kihagyás után egy teljesen ismeretlen autóval próbáltuk jól érezni magunkat, visszarázódni és szokni az autót. Az első gyorsot rettenetesen elspóroltam, szerintem mindenki rajtunk röhögött. De legalább ezúttal leértünk a szervizig. Volt egy kisebb technikai problémánk, ami a szervizbe derült ki, de hamar orvosolták is a fiúk, úgyhogy mehettünk is tovább. A második és harmadik körön tudtunk gyorsulni magunkhoz képest, ami célul volt kitűzve. A negyediken rontottunk az időnkön, amit én a szétszórtságomnak és a sok várakozásnak tudok be, de beértünk a célba és most ez volt a legfontosabb.

Mennyire tetszett ez a kilenc kilométeres gyorsasági?

– Rendkívül tetszett, nagyon tetszik nekem ez a pálya, viszont sajnálom, hogy csak négy gyorsasági volt és az is csak egy irányban.

Nehéz volt felvenni a tempót ennyi kihagyás után?

– Nagyon elszoktam tőle, előtte sem volt túl nagy tempóm, de így egy év után, inkább nem beszélnék róla! 😂 Viccet félretéve, bennem van még az a tavalyi pechszéria, ami egy kicsit hátráltat, nehéz lesz kimozogni, de reméljük a kilométerek majd segítenek! 😊

A következő versenyetekig remélhetőleg nem kell ennyit várnotok!

– Novemberben mindenképpen szeretnénk menni Orfűn, szóval ha minden igaz, jóval kevesebbet kell addig várni.

Szeretném megköszönni Illés Petinek, hogy elvállalta a jobb1-et és a rengeteg segítséget. Köszönöm a barátnőmnek és a családomnak, hogy el tudtak viselni ebben az utóbbi egy évben, ami nem volt egyszerű. És szeretném külön megköszönni édesapámnak, hogy egy ennyire jó autót rakott össze nekem, nem tudok eléggé hálás lenni.

Köszönet az Unicorse Teamnek és a Suzuki Bartának.

Egy 2017-es versenyzői film. 

Comments are closed.