Sikerült tartani a lendületet

Trencsényi József és Verba Gábor párosa a Miskolc Rallye óta lendületbe jött és szerencsére ez a lendület még most a Veszprém Ralira is kitartott. Józsival beszélgettünk az idei év egyetlen murvás versenye után. 

A kvalifikáción nem sikerült az abszolút tízbe kerülnötök. Bosszantott a dolog?

– Nem bosszantott, végül hatodik helyről tudtunk rajtolni vasárnap.

Sikerült felvenni a küzdelmet a por és a defektveszély ellen?

– A porra és a defektre a kezdetektől fogva oda kellett figyelni. Emiatt egy kis tartalékot hagytunk a tempóban, hosszú távon nézve talán nem is volt ez rossz döntés.

A verseny második felében elkezdtétek a szokásos “Trencsényi féle” felzárkózást! 🙂

– Igen, kicsit szoktuk a körülményeket, valamint állítottunk az autón. Belendültünk.

Az utolsó kettő szakaszra megérkezett az eső és az idő is lehűlt rendesen.

– Tavaly pont a rajtsátor alatt kapott el a vihar, ami miatt az a versenyünk mondhatni ugrott is. Vakon kellett autóznunk, mögöttünk három – négy  rajthellyel pedig már egész tiszták voltak a körülmények. Kicsit izgultam ezen, úgyhogy siettünk is, el ne kapjon az eső! 🙂

Abszolút hetedik helyet szereztetek ezen a nehéz versenyen. Elégedetten szálltatok ki az autóból a Veszprém Aréna melletti dobogón?

– Abszolút hetedik helyen végeztünk, stabilan autóztunk, tartottuk a tempónkat. Hatodik hellyel ér ez fel, mivel a “beugrós” versenyzők nem kerülnek a pontozásba. Helyre közel sikerült tartani a Miskolcon összeszedett lendületet.

Mennyire bosszant, hogy az idei évben csak egy murvás versenyen tudtátok megmutatni a ralizás igazi sava-borsát?

– Természetesen sajnálom, hiszen a murva verseny az igazi rali. Nem látunk a színfalak mögé, reméljük jövőre helyre kerülnek a dolgok.

Comments are closed.