Sikeres célba érés a túlélőtúrán

Sajnos nagyon kevés Rallye2-es páros gondolta úgy, hogy kipróbálja magát a Veszprém Rallye murvás pályáin. A Cseke Péter – Csikós Borbála páros viszont vállalta a “poros-köves” megpróbáltatásokat és egy Lada Kupa kategória harmadik helyezés lett a megérdemelt jutalmuk. Péterrel beszélgettünk a verseny után. 

Sajnos nagyon kevés Rallye2-es páros gondolta úgy, hogy nem teszi próbára a technikáját a veszprémi murvás versenyen.

– Nagyon sajnáltuk mi is, hogy ennyire kevesen indulunk csak. Ez nem jó a Rallye2-nek, de az egész ralinak sem, a nézőknek alig van mit nézni…. Örülnénk, ha ez a trend pozitív irányba változna majd!

Mennyivel igényel számotokra másabb felkészülést egy murvás verseny, mint egy aszfaltos?

– Sajnos mi még mindig ott tartunk sokszor, hogy az utolsó utáni pillanatokban készülünk el és ez semmilyen felkészülést nem jelent. Voltak problémáink és ezt csak szombatra sikerült valamennyire javítani, így az autóval egy métert sem tudtam tesztelni. Ez nekem nagyon tud hiányozni. Ezen túl kell nőni, mert ez nem jó. Jó utólag sztorizni róla, de péntek éjjel mikor az autót próbáltuk indítani, nem voltam annyira vidám.

Az első gyorsaságitok elmaradt a sajnálatos baleset miatt.

– Nagyon sajnáljuk a balesetet szenvedőket! Innen is mielőbbi felépülést kívánunk nekik! Jó látni, hogy egy ilyen helyzetben mindenki egy dologra koncentrált, mégpedig, hogy élnek és felépülnek és ki hogyan segíthetne! (Megjegyezném, hogyha jól tudom nézőktől elzárt területen, ha nem lettek volna ott a nézők, akkor most nem így beszélgetünk.) A lényeg, hogy velünk vannak és reméljük hamarosan újra egymásnak adjuk a másodperceket!

Mi történt veletek a következő kettő gyorsaságin?

– Sajnos azt kell mondanom az egész versenyről, hogy egy igazi túlélőtúra volt ez most nekünk. Elgumiztuk magunkat, legközelebb nem megyek slickkel murván és igyekszem nem hátramenetben teljesíteni a távot, na meg szeretjük a kihívásokat! Viccet félre téve, nem éreztem jól magam az autóban annyira, amennyire szerettem volna. Az autó gyenge volt (beállítások miatt) és a futóművünk olyan volt, mint egy szekéré (ez is a beállítások hiánya miatt). Na ez ki is adta, hogy nem sikerült jókat menni, rossz volt a tempónk, a kanyarokba az istenért sem akart befordulni és az erőltetések miatt hibáztam is eleget. Sokat kaptunk és nem bírtunk felzárkózni, ezt el is engedtem egy idő után. Sokkal többet vártam, jobb időket és leginkább azt, hogy élvezzük, ha nem is megyünk annyira jól.

Az abszolút tizedik helyen fordultatok, amit sikeresen megőriztetek a verseny végéig és ráadásként bezsebeltetek egy Lada Kupa harmadik helyet is!

– Igazából a leírtak után az maradt a cél, hogy egy vállalható tempóval átmenjünk és beérjünk! Ez sikerült, amiért még egy kupát is kaptunk. A kevés induló és a még kevesebb célba érő persze ezt nagyban elősegítette, de azért ingyen nem adták ezt sem! Megdolgoztunk ezért nagyon, még ha ez nem is a penge tempón és látványos kanyarokon mutatkozott meg.

Következik a Baranya Kupa, ami elsőre igencsak színvonalas versenynek ígérkezik!

– Igen a Baranya Kupa következik. Nagyon tetszik a versenykiírás alapján. Nagyon vonz, még sosem mentem ezeken a pályákon. Azt hiszem látványos verseny és szerintem néző is sok lesz a pályák szélén! (legalábbis remélem)

Megszeretném köszönni mindenkinek, aki részt vett Veszprém Ralin! A nézőknek, hogy kijöttek a meleg és por ellenére, akik neveztek azért, hogy mehettünk végre murván is! Emellett kitartást kívánok a porszívónknak, mert annyi a por, de nem csak a versenyautóban, hanem a pályabejáró is úgy néz ki, mintha a sivatagban laknánk és homokviharba kerültünk volna! Természetesen a segítséget megszeretnénk köszönni Gagarinéknak és a szerviz csapatnak és Borinak is a biztatást a verseny alatt, így tényleg jobb volt ezt végig kínlódni! Ezen kívül még egyszer gyors felépülést kívánunk a balesetet szenvedő versenyzőpárosnak!!!

Comments are closed.