Sietni kellett az utolsó pillanatig

A Somogybükkösd és Porrogszentkirály között rendezett 7X Görbe Ralira azzal a tervvel érkezett a Kóka család, hogy a kategóriájuk dobogóján végezzenek. Tamás elmondása szerint, nagy csatában, a nehézségek ellenére is sikerült megnyerniük a kategóriát és nagy lépést tettek a végső céljuk eléréséhez. 

Milyen tervekkel érkeztetek a 7X Görbe Ralira?

– A tervünk az volt, hogy a dobogón végezzünk, de ami a legfontosabb, hogy Szabó Szilárd előtt érjünk célba.

Mennyire tetszett a Somogybükkösd – Porrogszentkirály között elhelyezkedő gyorsasági szakasz, a maga kilenc kilométer hosszúságával?

– A pályabejáráson már láttam, hogy ez egy nagyon jó pálya lesz, majd az első gyorson sem okozott csalódást.

Elégé kalandos versenyetek volt. Problémák a gumik hőmérsékletével, lassító rombolás, árokba járás…

– Igen, ahogy mondod, minden is történt! 😁 Volt a felvezetésen habparty a kocsiba, az árkok is nagyon vonzottak. 😂 Viccet félretéve, egy lassítót nagyon benéztem, esélyünk sem volt megállni és utána nyomni kellett, ha valamire való eredményt szerettünk volna elérni.

A négy gyorsaságiból, hármat nyertetek a kategóriában. Mondhatjuk, hogy uraltátok a versenyt?

– Igen, három gyorsot sikerült behúzni, de nagyon szoros volt az eleje, én úgy éreztem. Sietni kellett az utolsó pillanatig. Teljes mértékben lefárasztott ez a verseny.

Ezzel a győzelemmel átvettétek az első helyet a bajnokságban?

– Igen, sikerült ismét átvenni a vezetést, négy ponttal vezetjük az utolsó verseny előtt a Déli régiót és ugyanennyi ponttal az országost is. Nagyon kemény csatákra számítunk itt az utolsó két versenyen.

Hány versenyen kell még indulnotok a bajnoki cím megszerzéséért?

– Délen már csak Hertelend van vissza, mentem már rajta és navigáltam is, úgyhogy ismerjük azt a pályát, országosban viszont fel kell menjünk Sajókazára, amin még nem mentünk, úgyhogy az ismét egy új kihívás lesz.

Hatalmas köszönet a családunknak, akik versenyről versenyre ott vannak mellettünk. 🙂 Köszönet Norbinak és Gábornak, akik szabadidejüket erre szánva jönnek és csinálják velünk együtt. Köszönöm Csimpinek a gyors difi szervizt verseny előtt, nélküle nem indulhattunk volna!

Comments are closed.