Sietni kell nagyon, mert mindenki gyors ebben a mezőnyben

Berta József nagy reményekkel érkezett az Eger Ralira, de sajnos a gyorsaságikon futott időeredmények nem igazolták az előzetes várakozását… Jocó elmondása szerint nagyon erős lett a Rallye2 idei mezőnye és igencsak fel kell kötni azt a bizonyost a jó eredmény eléréséhez a továbbiakban. 

Milyen tervekkel kezdtétek a 2019-es Rallye2-es bajnokságot?

– Az idei évre sok tervünk nem volt, gondoltuk az elejében abszolút tízben legyünk benne és kategória háromban. Nos ez nem lesz olyan könnyű, mert elég erős lett a Rallye2 mezőnye.

Az autón történt valami fejlesztés a tél folyamán?

– Télen a TBT Motorsport készítette fel az autónkat és kapott egy váltót, nagy fékeket. Gumit is váltottunk, most Pirellivel kezdjük a szezont.

Deák Henrietta személyében egy rutinos navigátor olvasta a verseny folyamán neked az itinert.

– Deák Henit már ismerem körülbelül 15-éve és tudom, hogy szereti amit csinál és nagyon lelkes, jó navigátor. Sajnos csak addig lesz az autóban, amíg elkészül Riczkó Gábor autója, mert csak kölcsönben ül mellettem. 🙂

Az első gyorsasági után nem voltál elégedett, pedig egy abszolút 15. időt jöttetek a pénteken rendezett szuperspeciálon.

– Igen, nem voltam elégedett az első gyors után, mert nem tudok eléggé felpörögni a elején és nem nagyon szeretem, amikor kapkodásról szólnak a rajt előtti percek.

Mi történt veletek a szombati nap folyamán?

– Szombaton reggel próbáltam az autón történt változásokat megszokni, fékek, váltó, gumi. Az időből kiderült, nem nagyon sikerült. 🙂 Aztán jött a Mátra… Na majd ott… Aztán még jobban kikaptunk a többiektől. Persze a műszerfal is az ölünkbe esett, gondoltuk ezért lehetett az a borzasztó rossz idő, na majd a következőn. Verpelét etap… Itt nem történt semmi. Egerbaktán aztán már jöttek a gondok, kidobálta a váltó a fokozatokat (eltört a váltóharang) és sajnos nagyon sokszor le is forgott és csak tiltáson utaztunk. A Mátrában ismét gyengék voltunk, el kell ismerni, ez nem ment nekem. Verpeléten már nem volt etap, ám amikor sajnálattal láttam, hogy Gyöngyösi Marcell a pálya szélén van, így hullott az ölünkbe a második pozíció,nem kellett már sietni.

A 13-as kategória második helyét szereztétek meg. Elégedett vagy az eredményetekkel?

– A P13-as kategória második helye az csak a szerencsének köszönhető és itt szeretnék gratulálni Ruszkaiéknak a győzelmükhöz, mert nem elég összerakni jól az autót, ebben a mezőnyben sietni kell nagyon, mert mindenki gyors. Igen is készülni kell télen, mert nagyon érezhető a hiánya, ha nem autózza végig a telet valaki. Nem vagyok elégedett, sokkal több kell a jó eredményhez, az erős autó kevés lesz ide.

PSZA Motorsport., TBT Motorsport., Yonex., www.kutfurok.hu., profitline.hu., EGNOGERT KFT., schoen+sandt Hungary Kft., Sport Lobster Line Kft. 

Comments are closed.