Senkinek nem lesz könnyű dolga a kategóriában

Temesvári Laciék őszintén örülnek annak a ténynek, hogy népesedett a kategóriájuk, de ettől függetlenül az idei évben is a bajnoki cím megszerzése lebeg majd a szemük előtt. Lacival beszélgettünk az Eger Rallye után. 

Bomba jól néz ki az autó az új dekorral! 🙂

– Igen, mint láthattátok a versenyautónk megújult, főtámogatónk a Bomba! Energy Drink kiadott egy Limited Gold Edition nevű terméket, ami megjelenik a kocsin is. Szerintem B! jó lett, remélem másoknak is tetszik, mert nekünk nagyon. 🙂

A tavalyi év után kimondhatjuk, hogy a bajnoki cím megszerzése a tervetek 2019-ben?

– Igen, remélem az idei évben is sikerül a bajnokság megnyeréséért küzdenünk, ebben az igencsak megerősödött kategóriában. Megteszünk mindent, ami a kitűzött nemes cél eléréséhez szükséges. Korai lenne az esélylatolgatás, az egri verseny sajnos nem a tervek szerint sikerült. Lassan mentünk, hosszú volt a szünet.🙂

Szokás szerint Egerben kezdődött az idei bajnokság és a pénteki szuperspeciálon ti is jól éreztétek magatokat.

– Az Eger Ralit mindig is szerettük, nagyon gyors és széles pályái vannak, élveztük a pénteki szuperspeciált is.

Másnap viszont egész nap kerestétek a tavalyi tempótokat.

– Így van, sajnos nem gondoltam, hogy a tavaly év végi esésünk ennyire bennünk marad. Nem tudtam egy normális féktávot venni a teljes egri verseny alatt, de legalább tudjuk, hol a hiba.🙂 Nem a kocsinkban, az teszi a dolgát, ha már mi is merjük majd… A Roland System csapata remekül készítette fel a versenyre, hiba nélkül működött végig.

Szuha nem nyerte el a tetszéseteket a szombati napon, vasárnap viszont mintha megbarátkoztatok volna vele.

– A szuhai gyorsasági vonalvezetését és ritmusát tekintve igazi rallye pálya, ami nagyon tetszik! De sajnos a minősége nem az… Legfőképpen a Veszprém Ralihoz tudnám hasonlítani. Sokkal gyorsabban lehetne rajta menni, csak akkor nem biztos, hogy befejezi az ember a versenyt. Sajnos már megtanultuk, hogy az év végi értékelésből nagyon tud hiányozni egy-egy minuszolt verseny.

Nagyon erősnek tűnik egy verseny után a kategóriátok. Fel kell kötni azt a bizonyosat, a folyamatos jó eredmény eléréséhez.

– Ahogy már említettem, a kategória szerencsére feltöltődött, remélem ez így is marad. Igazán jó érzés, amikor már tíz-tizenkettő M3 van egy kategóriában. Szerintem senkinek nincs könnyű dolga, aki az év végén dobogóra akar állni.

Következik a Miskolc Rallye, ahol rögtön lehet javítani az eredményeteken. Szeretitek a borsodi pályákat?

– Fejben már a Miskolc Ralira készülünk, reméljük bírni fogjuk a hosszú napot és az extra igénybevételt. Nagyon hosszú szombatnak nézünk elébe, kora reggeltől késő estig. De szeretjük, hiszen a B.-A.-Z. Megyei sprinteken nőttünk fel. 🙂 Mindent meg fogunk tenni, hogy gyorsulni tudjunk az egri eredményekhez képest.

Szeretnénk megköszönni a nézők biztatását, akik dacolva az elemekkel, ott állnak az út szélén. Nekünk ez hatalmas erőt ad. És természetesen köszönjük támogatóinknak a töretlen kitartást mellettünk.: Bomba! Energy Drink Kft., VR-CarGo Kft., Simon és Tsai Kamionklinika., Perfect Logistic Kft., TTrisk Kft., Temesvári Trans Kft., Roland System.

Comments are closed.