Segítsünk Noéminek, hogy újra hallhassa a világot!

A sokak által ismert, szeretett és visszasírt BAZ Rally Sprint sorozat komoly alapköve volt az amatőr ralis életnek Észak-Magyarországon. Mint tudjuk különböző okok miatt de az a sorozat sajnos véget ért. Ebben az időben indult a mi oldalunk a RallyFeeling is, akkor még Facebook-on osztottunk meg saját anyagokat, híreket és érdekességeket. Mintha tegnap lett volna… Gál Pisti alias Mazsi az első olyan párosok között volt aki felrakta a rallyfeeling matricát az autójára ! Kicsit nosztalgiáztunk és egy igazán komoly témára is kitértünk aminek apropóján beszélgetni kezdünk!

Néha még vissza nézegetjük a BAZ ralis videókat szép idők voltak. Te szoktál még nosztalgiázni?

A rally gyerekkorom óta végigkíséri a mindennapjaim. Olyan 8 éves lehettem amikor megcsapott a rally szele. Eleinte édesapámmal jártunk versenyekre, majd a barátokkal, mostanság már a kislányom is elkísér egy-egy versenyre amire nagyon büszke vagyok. Az első zsigulim 14 évvel ezelőtt került kezeim közé. Ez volt a narancs színű, még bukócső nélkül mentem vele. Nem sokáig volt társam hiszen 2 év múlva jött a kék amit már jobban ismerhettek. Ezzel több amatör versenyen is megfordultam, mint például a BAZ rallyn is.

Ahogy véget ért a sorozat, úgy tűntetek el ti is… Mi a helyzet veletek mostanában? 

A kocsi sajnos már nincs a tulajdonunkban, de az új “gazdája” élvezi a társaságát. A család az első és minden másodlagos most jelen pillanatban.Mostanság a család és a munkahely maradt. Köztük ingázom. Kistokajban dolgozom egy kandallókat gyártó cégnél immár 13 éve. Sajószentpéteren telepedtünk le. Feleségem, Csilla gyesen van. Mióta a rallys évek elmúltak gyarapodott a családunk létszáma. Noémi lányunk 3 évvel ezelőtt született, míg Milán fiam fél évvel ezelőtt.

Úgy hallottam egy kis segítségre lenne szükségetek, de próbáljátok ezt a kérdést igazán csendesen és szolidan kezelni…

Igen, jól hallottátok. Noémi egy vírusfertőzés szövődményeképp elvesztette a hallását. Sajnos hiába kapott hallókészüléket azzal sem hallja a beszéd szintet sem. Kétféle módon segíthetnénk neki. Van egy Cochleáris implantátum nevű eszköz. Ez az eszköz 2 részből áll, egy külső és egy belső egység. A belső egység “beépítésének” lényege,hogy a koponyába egy mágnest építenek be és ebből mágnesből vezetnek egy elektródát a csigába. A külső egysége hasonlít egy hallókészülékhez csak pluszban kapott egy mágnest mely csatlakozik a belsőhöz. Noémi esetében ez egy komplikált beavatkozás mert az ő csigája deformálva fejlődött ki. A deformitás miatt ha mellévágnak gond van.

 

A másik lehetőség egy őssejtbeültetés amely egy infúziós és injekciós kezelés. Ez nyilván nem terheli meg úgy a szervezetet mint az előbbi beavatkozás. Az őssejtbeültetésre Kijevben van lehetőségünk ami önköltséges és sajnos nem tudjuk számára önerőből finanszírozni. Emiatt kértünk segítséget, hogy aki tud akár kicsivel is de támogassa Noémi gyógyulását. Eddig sokan megkerestek már minket,hogy segíteni szeretnének. Rendeztek már számára tornát, cikket írtak különböző honlapok, licitálás is folyik jelenleg valamint lesz két segélykoncert is mely 09.27-én és 10.11-én fog megrendezésre kerülni Sajószentpéteren.Volt aki egy versenyen elért nyereményének felét ajánlottá fel valamint megkerestetek ti is. Sok jó ember él köztünk és nagyon hálásak vagyunk minden egyes segítségért! Maga a kezelés 10ezer eurót tesz ki ha egy kezelés elég lesz. Nyilván ha nem elég akkor ez az összeg duplázódik, bár bízom az egy kezelés eredményességében. Ehhez jön még pluszba az utazás, szállás, utókezelések, majd fejlesztések, fejlesztőórák. Összegben az utalások folytán úgy látjuk, hogy ez az összeg talán elérhető lesz.

Sok sikert kívánunk és mielőbbi gyógyulást Noéminek! Reméljük egy számodra fontos közösséghez is eljut a felhívásotok akik összeofognak érte, értetek!

 

Akinek lehetősége engedi, segíthet Noéminek. Szülei a legkisebb támogatást is hálával fogadják.

Számlaszám:
11773346-00825542 OTP Bank
Közleménybe: ADOMÁNY
Gál-Czakó Csilla

Külföldi utalás esetén
IBAN: HU62 1177 3346 0082 5542 0000 0000
BIC(SWIFT)KÓD OTPVHUHB

 


Comments are closed.