Rettentően élvezték

Szilveszter Rallye 2017

Bacsa Tamás – Hanyik Gergely (Lada 21013)

Szia Tamás! Mielőtt beszélnénk a Szilveszter Ralis élményeitekről, halljuk mi történt veled a 2017-es esztendőben!

– Sziasztok! Kicsit visszább mennék az időben, 2016 év végére. Az utolsó verseny, amin részt vettem a Borsodbóta-Sáta MARB futam volt, melyet követően kényszerpihenő következett számunkra. Az új szabálymódosítások miatt a 2017-es esztendőt arra szántuk, hogy az autót módosítsuk az új rendszernek megfelelően. Na de rally nélkül nem tudtam meglenni…. 😀 Ezzel egyidejűleg részese lehettem, valamint megtapasztalhattam milyen a jobb oldalon navigálni egy versenyautóban. Kronome Ákossal és a Skoda Fabiával indultunk a 2017-es Országos Rally Bajnokságban, ezen belül az ORC (Országos Rally Challenge) futamain, ahol kategória és ORC 2wd bajnokok lettünk! Fantasztikus idényt zártunk és nagyon köszönöm neki ezt a lehetőséget, mert az élmények mellett, rengeteg tapasztalatot is szereztem az “öregróka” mellett. Az év végére az én autóm is elkészült és így az Ákossal elért eredmények után még pluszban lehetőségem adódott elindulni a Szilveszter Ralin, új navigátorommal, Hanyik Gergellyel. Mi, ha nem a változások éve? 😀

Hogyan sikerült a Szilveszter Rali két napja?

– Izgatottan vártuk a versenyt, mert nekünk ez egy nagy lehetőségnek bizonyult. Próbáltuk az autót minél precízebben, pontosabban felkészíteni. Kitűzött célunk csak annyi volt, hogy hibamentesen, fokozatosan gyorsulva célba érni és újra összebarátkozni az autóval, hiszen több, mint egy év volt a kihagyás. Számunkra a két versenynap a vártaknál sokkal jobban sikerült. Lada kupában a dobogó második fokára állhattunk, ami még most is hihetetlen. 🙂 Akkor, ott madarat lehetett volna velem fogatni!  😀

Figyeltétek az időeredményeiteket?

– Az időeredményeket folyamatosan figyeltük, már csak azért is, hogy lássuk mennyire vagyunk lemaradva a kategória elejéhez képest. Úgy gondolom folyamatosan tudtunk gyorsulni, volt mikor Lada Kupa szakaszgyőzelmet is bezsebeltünk.

Mennyire tetszett a versenyt körülvevő hangulat?

– Rettentően élveztük a menetelt és jó volt újra látni ennyi embert a pálya szélén és a szervizparkban egyaránt! Köszönjük nekik a szurkolást! Még hogy a rally szakág kevés embert mozgat meg…. tudtommal az eddigi legnagyobb látogatottsága volt a versenynek. 😉 A Szilveszter Ralikon a jó hangulatban sosincs hiány, legyen az ember akár néző, vagy akár versenyző.

Vannak már kézzelfogható tervek az idei esztendőre? 

– A jövőt illetően tervek mindig vannak, dolgozunk rajta, hogy minél több versenyen rajthoz tudjunk állni, hiszen ez nekünk több mint hobbi. Bízunk benne, hogy tudunk megvalósítani a tervekből és álmunk a Rallye2-ben való szereplés.

Kiknek köszönnétek meg, hogy részt vehettetek ezen a jó hangulatú versenyen?

– Szeretném megköszönni az önzetlen segítséget a családomnak és a szervizcsapatnak, valamint szeretném külön kiemelni és köszönöm segítségüket név szerint: Kalmár Norbert, Kronome Ákos, Zákány Tamás, Horváth Róbert, Jakab László, Gulya András, Gróza Ferenc, Koszorús Balázs, Daróczi Gyula (Fán), Jakab Ambrus barátaimnak! Tiszák Kft-nek, Precedent-nek, Eperjes étterem-nek, Balog és Fia gumiszervíz-nek, Vektor print-nek, és a Race1.net-nek a médiában való szereplést! Prígyeni TISZÁK Peti, Szikszai Bészi és a PreceDent segítségét külön köszönjük, nélkülük ez nem jöhetett volna létre.Lájkold és kövesd a BACSA RALLY TEAM-et a facebookon!

Comments are closed.