Rengeteg tapasztalatot szereztek

Siska Ricsi és navigátora Bagi Dániel rengeteg problémával érkezett az idei év első északi MARB versenyére. A rossz előjelek ellenére a srácok eltudtak indulni a versenyen és nem sok hiányzott nekik a célba éréshez. Ricsivel beszélgettünk a teljesített gyorsaságik tapasztalatairól.

Sajnos nem indult zökkenőmentesen a versenyetek…

–  Így igaz! Már itthonról is problémás volt a megindulás… A versenyautón három-négy kisebb-nagyobb probléma jött elő, amit sikerült kis anyagi ráfordítással és rengeteg munkával orvosolni, amit Faragó Dávid barátomnak ezúton is nagyon köszönök! A balszerencsénk a verseny előtti nap is kísértett minket. Reggel 8 órától 10:40 percig próbáltuk életre kelteni a kocsit, ami végül ha kínkeservesen is, de sikerült, így eljutottunk az átvételekre!

Végül sikerült elrajtolnotok és mentetek öt mért szakaszt. De halljuk tőled, hogy hogyan éltétek át a versenyt az autóban.

– Nagyon örültünk, hogy ott lehetünk a rajtban a sok munka ellenére, egy iszonyatosan nehéz pálya és egy iszonyatosan erős mezőnyben indultunk el. Kezdő versenyzőként sajnos a papírforma igazolódott be. Minden gyorsaságin az utolsó tíz autó között sikerült autózni. Eredményekben mindenképpen csalódás volt, de rengeteg tapasztalatot szereztünk, ami nagyon fontos a jövőre nézve!

Miért nem sikerült befejeznetek a versenyt?

– Az ötödik gyorsasági kétharmadánál egy visszaváltáskor eltörött a váltókulissza kis karja, tipikus Zsiguli betegség, így onnantól második sebességi fokozatban maradt a kocsi, ebből kifolyólag fel kellet adnunk a versenyt.

Mennyire tetszett az északi MARB hangulata?

– Elképesztően tetszett, mind a mezőny közvetlensége, mind a profi szervezés! Nagyon köszönjük, hogy részt vehettünk rajta!

A holtidőben kimentetek a pálya szélére szurkolni az ORB mezőnyének? Ki a kedvenced?

– Így igaz! Nagyon jó volt végre újra R5-ös kocsikat hallani és ez is a remek szervezésnek volt köszönhető! Mióta ralira járok nekem a személyes favoritom mindig Turán Frici volt, ez most sem változott, minden versenyen neki szorítok az itthoni mezőnyben! 🙂

Mik a további tervek az idei évre?

–  Miskolcon, ha a technikai is azt akarja, ismét ott leszünk! Megpróbálunk kicsit stílust váltani és bevetni az utcai gumis technikát, a saját és a nézők szórakoztatására! Majd ha meglesz a kellő tapasztalat, megpróbálunk újra időre menni!

Köszönöm a családomnak, a barátaimnak, a barátnőmnek és a támogatóimnak, hogy így a kezdetek-kezdetén is velem vannak és segítenek mindenben, hogy majd egyszer akár igazi raliversenyző váljon belőlünk! Valamint a RallyFeeling.hu csapatának a lehetőséget és a profi média munkát!

Comments are closed.