Remélik letudták az összes technikai problémát az idei évre

Órai Balázs és Vrezgó Balázs sajnos nem tudta befejezni az 53. Mecsek Ralit, pedig voltak biztató szakasz eredményei a párosnak. Balázs elmondása szerint ez a verseny jól szolgálta a felkészülést a Rally Hungary ERC versenyre, viszont azt már nagyon reméli, hogy a Mecsekben letudták az összes technikai problémát. 
Mit jelent számodra a Mecsek Rallye? Milyen emlékeid vannak a régi versenyekről? 
Mindig is szerettem a Mecsek Ralit, bár vannak jobb és rosszabb emlékeim az elmúlt évek versenyeiről. Nyertem ott meg a Rallye2 abszolút címét, de mentem 183 km/h-val a fák közé is, sőt máskor összetoltam három padkavédő rönköt is, de a pályákat egészen jól ismerem.
A prológon egy igencsak jó időt mentetek, hiszen az első húszba befértetek.
– Pedig a prológ sosem a szívem csücske, mivel nem is tudtunk tesztelni, az első métereket ott tettem meg.
A pénteki napon igencsak csúszott az első gyors és defekt veszély is fenyegette a párosokat.
– Az első gyorson valóban nagyon óvatosan kezdtünk, hiszen volt információnk a pálya rossz állapotáról. A magas rajtszámnak köszönhetően pedig amire mi elkezdtük a szakaszt, még jobban felhordásos lett a pálya. A második gyorsot sajnáltam, hogy nem tartották meg, az lehet, hogy jól jött volna nekünk, mivel vettem a fáradságot és kiderítettem hol kapott szinte az egész élmezőny defektet, valószínű mi ott megúsztuk volna.
A nap végére pedig, sajnos az autóval is adódtak problémák. 
– Igen. Az ötödik gyorson (ami nekünk csak a negyedik volt az alternatív útvonal miatt) elkezdett kerregni a váltóban a harmadik fokozat, amit onnantól kihagytam. Emiatt is lassultunk. De az esti nagy szervizbe kicserélte a csapat  a váltót, ugyan késtünk tizenegy percet, de legalább az első napi célt megláttuk.
Szombaton kuplung problémákkal küszködtetek, ami miatt sajnos fel kellett adnotok a versenyt… 
Sajnos másnap az első gyors után már elkezdett rakoncátlankodni és itt szerencsénk volt az alternatív útvonallal, így csak az aznapi harmadik gyorson és az azt követő etapon kellett kuplung nélkül közlekedni. A szervizig még elvergődtünk, de ott fel kellett adni a küzdelmet, mivel harminc perc nem lett volna elég egy kuplungcserére.
Következik a Nyíregyháza Rallye, ami egy igencsak jó erőfelmérő lehet a magyar párosoknak. 
Elvileg a Mecsek Rallye csak egy bemelegítés volt nekünk az EB futamra és remélem letudtuk az összes technikai problémát előre is.

Comments are closed.