Régi-új helyszínen folytatódik az R-Cup Challenge

Májusban Ádándon egy tesztnappal, majd Szabadszálláson az első fordulóval indult az idei R-Cup Challenge. A mezőkövesdi repülőtéren kialakult új helyzet miatt azonban az eredeti naptár borult, de Bertalan Márton és csapata nem tétlenkedett, tovább lépett az új lehetőségek irányába. A fiatal és lelkes szervezővel beszélgettünk.

Túl vagytok a bajnokság első fordulóján. Mik az érzések, tapasztalatok, milyen volt a szabadszállási futam?

Összességében jól kezdődött a bajnokság, pozitív élményekkel és benyomásokkal gazdagodtunk. Örültünk, hogy ennyien eljöttek és, hogy ilyen jó véleménnyel voltak a kezdeményezésünkről.

Kész versenynaptár állt rendelkezésre de aztán történt némi változás. Mi volt az eredeti és mi az új felállás?

Az eredeti felállás szerint most egymás után két mezőkövesdi forduló következett volna, ám különböző okok miatt a mezőkövesdi versenyek bizonytalan ideig szünetelni fognak, amit nagyon sajnálunk mi is! Az új tervek szerint viszont a második fordulónk Gyöngyösvisontán a Brezovai pályán kerül megrendezésre. Fontosnak tartom kiemelni, saját rendezésű rendezvényünk lesz, ami nekünk külön öröm!🙂 A továbbiak pedig szervezés alatt vannak.

Az új helyszín körül tudtommal furcsa hírek keringtek, hogy nem nagyon van lehetőség a pályát használni. Nektek hogyan sikerült vissza szerezni ezt az aszfaltcsíkot?

Valóban nagyon érdekes, hogy sokaktól megkaptuk a kérdést, hogy hogyan sikerült megállapodni a tulajdonossal, hogy ismételten autós rendezvényt lehessen szervezni. Bevallom őszintén, hogy az új tulajdonos személyében egy nagyon nyitott és egyenes embert ismertünk meg, akinek egy egyszerű kikötése volt, amit mi szigorúan be is fogunk tartani! Így azt gondolom nem volt nehéz megállapodni!

Mondj pár infót a visontai versenyről mire számíthatunk?

Legelőször elmondanám, hogy ez a rendezvény is MNASZ regisztrált esemény lesz. A pályát véleményem szerint már sokan ismerik azonban aki még nem tudja fejből a nyomvonalat annak se kell kétségbeesnie, hiszen a nap elején minden versenyzőnek egy edző futam megtételére lesz lehetősége egészen 9.30-ig. Majd egy rövid versenyzői eligazítást követően belecsapunk a nap érdemi részébe, következnek a verseny futamok amelyből számszerint négy lesz. A pályakör hossza kb. 1,2 km hosszú. Egy futam három körből áll tehát nagyjából 3,6 km hosszú lesz egy futam amiből ugye négyet plusz egy edzőfutamot tervezünk. Szeretnénk a rendezvényt magas színvonalúan megcsinálni, ezért több meglepetésünk, ötletünk van, amit csak később szeretnénk elárulni.🙂

Év elején mi is jártunk Ádándon. Ugye vele minden oké és beton biztos helye van nálatok?

Az ádándi rendezvény után is nagyon sok biztató hozzászólást és megjegyzést kaptunk aminek szintén nagyon örültünk. A pálya vezetőségével is egy baráti kapcsolat alakult ki, így bátran állíthatom, hogy idén szintén saját rendezésű versenyünk lesz még azon a helyszínen!😉

Nagy köszönet a támogatóknak: Bernis Kft, GN Group Kft, Pótkerék csárda!

2.Forduló eseménye facebook-on!

 

 

Comments are closed.