Régi álom vált “majdnem” valóra

Galgóczi Norbinak és navigátorának Kollár Misinek egy régi nagy álma teljesült azzal, hogy rajthoz állhattak az Eger Ralin. Sajnos az öröm nem tarthatott sokáig, hiszen már a szombati nap második gyorsaságiján előjöttek a problémák. 

Versenyeztél már valamikor is ezeken a pályákon, vagy bármilyen emléked van a régi Eger Ralikról?

– Eger Ralin még sosem versenyeztem, de versenyt nézni nagyon sokat voltam már itt – kezdi a beszélgetést Galgóczi Norbert. – Régi nagy álmom és vágyam volt, hogy a Dobó téren én is átguruljak. Ez félig valóra is vált, de sajnos a célba már nem tudtunk beérni.

Melyik gyorsasági szakaszt vártátok a legjobban?

– Azt gondolom, hogy a huszonnégy kilométeres gyorsaságit vártuk a legjobban, mert nagyjából azon dől el az egész verseny. Bár szerintem túlságosan tempós volt és én azt annyira nem mertem elvállalni. De attól függetlenül nagy kihívás volt szürkületben és sötétben versenyezni rajta! Tanulnunk még van mit, de úgy gondolom, hogy ez versenyről versenyre jobb lesz!

Az elsőt becsületesen letoltátok.

– A szombati első gyorsasági szakasz nagyon jól sikerült. Már akkor is voltak problémáink, de az még csak a koncentrálásban zavart. Nagyon élveztük ennek ellenére is!

A másodikon viszont már jöttek a problémák…

– A második szakasz első negyedénél a turbónál kifújt egy tömítést és eltűnt a turbó nyomásunk. Sajnos ez időben nagyon visszavett minket és a pálya háromnegyedét turbó nélkül kellett megtennünk. Ez az idő nagyon nehéz volt, mert nagyon vágytunk arra, hogy versenyezzünk, ráadásul úgy, hogy az első gyorsasági egész jól sikerült! A gyorsasági végétől a szervizpark egy örökkévalóság volt!

Másnap sikerült még rajthoz állnotok?

– A fiúk a szervizparkban mindent megpróbáltak, amit a lehetőségek adtak, de sajnos a második napon már nem tudtunk rajthoz állni.

Remélhetőleg októberben megrendezik a Vértes Ralit, bár napjainkban semmi sem biztos… Hogyan tudtok készülni, tervezni ebben a bizonytalanságban?

– Az októberben rendezendő Vértes Ralira már készülünk. Az autó hibája már ki van javítva. Sok tapasztalatot gyűjtöttünk, azt gondolom, hogy még fogunk is és reméljük, hogy meg fogják rendezni az októberi versenyt! Ha így lesz, mi ott leszünk!

Köszönöm a családomnak, akik segítenek és támogatnak, még akkor is, amikor én úgy érzem, hogy nincs több erőm. Köszönöm a navigátoromnak; Kollár Misinek, barátaimnak; Pityunak, Petinek a sok segítséget és odaadást. Köszönöm Kasza Zolinak és Bauer Mikinek a tökéletes motort! Köszönjük a szponzoraimnak, akik nélkül nem lehettünk volna itt!

CAR COLOR Kft., NOVOMIX Kft., Kempingvilág Kft., Jakab Építő Team, GoodSafety Kft., WIN-CAR Fényezés Kft.


Comments are closed.