Ranga Péter élvezni szeretné az autózást!

Ranga Péter 2017-ben egész évben versenyzett az ORB mezőnyében és az elért eredmények alapján a ralit szerető szurkolók már azt beszélték, hogy a “Kis” Ranga 2018-ban esélyes lehet az abszolút bajnoki cím megszerzésére is. De a sors máshogy akarta… Az Iseum Ralin viszont újra indult és Holczer Danival az oldalán, az abszolút harmadik helyen sikerült célba érniük, 1.1 másodpercre a második helytől! 

Hogyan jött a lehetőség, hogy induljatok az Iseum Ralin?

– Nagyon örülök, hogy a partnereink segítségével ott lehettem az Országos Rally Bajnokság szombathelyi versenyén.

A verseny előtti teszten érezted a sok kihagyást?

– Viszonylag rég mentem murván és a hivatalos teszten is csak 15 km-t tudtam autózni, úgyhogy a verseny elején még nem voltam teljesen magabiztos, főleg a nagy tempójú részeken.

Az első napon más gumikat választottatok mint a többiek és bár nehezen lendültetek bele a versenyzésbe, azért a szombati nap végére már az abszolút hatodik helyen álltatok. Másnap viszont meg sem álltatok a dobogó alsó fokáig!

– Az első nap reggelén egy másik gumitaktikát választottunk, mint a többiek és nem teljesen biztos, hogy jó választás volt ráadásul a sárban, kemény gumikkal nem volt egyszerű tapadást találni, de ennek ellenére a negyedik gyorsot már mi nyertük abszolút értékelésben. Onnantól éreztem, hogy visszajöttek a régi érzések és már önmagam tempóját tudtam hozni, ami másnap az összes gyorsaságin abszolút második időt jelentett és így felkapaszkodtunk a dobogóra összetettben 1.1 másodperccel lemaradva a második helyről, de így is nagyon örültem, mert igazán lazán és feszültségmentesen autóztunk Danival és végig a jókedv uralkodott a hétvégén.

Reméljük láthatunk még az idei évben versenyezni!

– Idén tesómmal, Lacival felváltva versenyzünk és úgy válogatjuk a futamokat, amik igazán tetszenek a tavaly tapasztaltak alapján és szeretnénk minden futamon élvezni az autózást ez a mottónk! 🙂


Comments are closed.