Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc – Kihívás, kaland, kitartás…

A Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc az egyetlen női rally raid verseny a világon, amely 100% -ban off-road.
1990 óta ez egy egyedülálló esemény a marokkói sivatagban, mely egyesíti a világ minden tájáról származó 18-71 éves nőket. Az elmúlt 28 év alatt még nem volt magyar résztvevője a versenynek. Idén lesz! Kováts Edith egy osztrák hölgy, Veronika Grabher oldalán egy Toyota Land Crouserrel vág neki a homokdűnéknek 128-as rajtszámmal, a Beyond Limit – Ladies Raid Rallye Team színeiben.


A Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc kialakítása óta új víziót fejlesztett ki a motorsportban Nincs sebesség, nincs GPS csak a régi iskola navigációja, teljesen off-road. Mondhatjuk, hogy visszatérés a kaland gyökereihez. Ez az egyedüli esemény a világon ezzel az egyedi koncepcióval. Az egyetlen követelmény az elhatározottság. A “Gazellák” néven ismert rally-n részt vevő nők minden korosztályból, társadalmi háttérből, nemzetiségből és az off-road tapasztalatból származnak. 4×4-es, Crossover, Quad bikes, SSVs, teherautók és motorkerékpárok, jönnek, hogy megtapasztalják ezt az egyedülálló versenyt. A tolerancia, a szolidaritás és a kitartás a verseny alapkövei, a fogadó ország iránti tisztelet a Rallye nonprofit szervezetének a Cœur de Gazelles” támogatásával történik. A Rallye Aïcha des Gazelles az egyetlen rally a világon mely rendelkezik ISO 14001: 2004 tanúsítvánnyal. Éveken át új víziót terjesztettek elő a motorsport számára, egy olyan esemény kidolgozásával, ahol az öröm a túlzott sebesség nélküli vezetés és a lehető legrövidebb távolság elérésének célja összhangban van a környezetvédelmi elkötelezettségünkkel.

Szabadon választhatják saját útjukat, ami a Gazelláknak minden nap új kihívást jelent. Tanulmányozni a térképet és a napi földrajzi koordinátákat, elemezni a terep kockázatait és nehézségeit, és kiválasztani a legrövidebb utat. Céljuk, hogy elérjék az előre meghatározott ellenőrző pontokat, miközben a legrövidebb távolságot a lehető legrövidebb idő alatt tegyék meg. Ők választhatják ki, hogy a hegy körül vezetnek, vagy átkelnek rajta, a dűnéken keresztül vágnak, vagy elkerülik őket. A hagyományos rally raidektől eltérően, ahol az útvonalak előre meg vannak határozva, itt minden csapatnak saját stratégiája van, és szabadon dönti el, merre tartson az útvonala. Iránytű és józan ész. Felejtsd el a GPS-t, a telefonokat és más modern kommunikációs eszközöket! Minden reggel a Gazellák megkapják a napi ellenőrzési pontok földrajzi koordinátáit. Iránytűvel, navigációs plotterrel és térképekkel, kell megtervezniük saját útjukat. A győztes csapat az, aki a lehető legkevesebb kilométert teszi meg, miközben megtalálja a legtöbb ellenőrző pontot. Az útvonal 100% -ban off-road és évente változik. A rangsorokat az extra kilométerek kiszámításával határozzák meg (az ellenőrzőpontok közötti távolság mínusz a légvonal távolsága) és a büntető kilométerek kiszámítása minden ellenőrzési pontnál.

A Rallye Aicha egy olyan esemény, amelynek a következő értékek az alapjai: merészség, bátorság, megosztottság, kitartás, elszántság, szolidaritás. Ezek az értékek, amelyekben hisznek, ezek az értékek, amelyekkel nap mint nap megküzdenek, a valóságban. Ezek nem csak marketinges trükkök, amelyek hirdetési lehetőségeket kínálnak. Ők az emberi referencia a Rallye számára, ami a sikeréhez szükséges. Lehetővé teszik számukra, hogy továbbra is koncentrálódjanak és összehozzák a magunkhoz hasonló nőket. Tehetségre, elszántságra, bátorságra, szolidaritásra és érzelmek megosztására van szükség a rendezvényen való részvételhez. Egy páratlan emberi kaland: mentális, fizikai és érzelmi kihívás.

Évente 320 Gazella osztozik a kalandon, átlagosan 17 különböző ország képviselteti magát. A vakmerőség, a bátorság, a megosztás, a kitartás és az elszántság olyan tulajdonságok, amelyekkel a Gazelláknak rendelkezniük kell. Minden Gazellának, amatőrnek és profinak ez a kaland örökre megváltoztatja az
életét, miután szembenézett a sivatag kihívásaival és megismeri saját képességeit.

Wir sind schon auf einem andere Kontinent. 🌍😍🌴🐪

Közzétette: Kováts Edith "Cilike" – 2018. február 1.

A fogadó ország Marokkó. Őfelsége, VI. Mohamed király a rendezvény pártfogója, aki lehetővé tette a Gazellák számára, hogy viseljék a királyi címert hivatalos ruhájukon.
Társadalmi kötelezettségvállalás a Coeur de Gazelles nonprofit szervezetén keresztül. Átlagosan 8000 orvosi konzultációt biztosítanak és 7000 ember részesül a Gazellák által gyűjtött adományokból. A biztonság az elsődleges kérdés: a szervezetnek rendelkezésére áll a megfelelő technológiai és emberi erőforrás, amely a csapatok előrehaladásának nyomon követésére és segítségnyújtásra alkalmas. Míg a Rallye Aïcha des Gazelles visszatér a kalandok gyökereihez, a technológia élvonalában van a műholdas nyomkövető rendszerrel, hogy optimális biztonságot nyújtson. A szervező weblapján lehetőség van rá, hogy bárki nyomon követheti a versenyzők mozgását.

Unsere Gazellen haben sich auf den Weg nach Marokko gemacht um ein hartes Training in der Wüste zu absolvieren…Bye Bye, viel Spaß und Erfolg in den Dünen 💪🏜️🇲🇦️

Közzétette: Beyond limit – 2018. január 30.

Friss információk a kalandról: Kováts Edith “Cilike” facebook oldalán!!!

 

Comments are closed.