WRC

Rally Finland 2013.| 2. nap

Nem tartott túl sokáig Neuville öröme a Finn Rali 2. napján. Ahogy az várható volt folytatódott a csata, hiszen a belga ifjonc 1. nap végére kicsikart 5.2 másodperces előnyéből még nem lehetett a verseny végkimenetelére következtetni. Az első kör Neuville első helyének elvesztéséről és az Ogier, Ostberg csatáról szólt az élen. A szervizbe csupán nyolctized előnnyel érkezett a norvég.

BQrPWXcCMAIXehzA 2. kör csont nélkül az Ogier-é lett, az 5-ből 5 szakaszgyőzelemmel. Mögötte viszont zajlott az élet. Hirvonen a 12-esen ötödik fokozatban lecsúszott az útról és dupla defekttel érkezett a célba, amit már magának a csodának tartott, hogy egyáltalán elért odáig. Ostberg fokozatosan szakadt le Ogier-től és  az “i”-re a pontot a 14-esen összeszedett defekt tette fel. Így lett az Ostberg, Ogier harcból Neuville, Ostberg összecsapás.
A dobogóért vívott csatán kívül Meeke, Mikkelsen és Hanninen csatározott egészen a 8. szakaszig ahol a Fordos duó odaütötte hátsó kerekét és kiálltak a küzdelemből. Négy szakasszal később Mikkelsen is úgy gondolta talán gyorsabb ha egy kerékkel kevesebb van de ez még neki sem sikerülhet. Szintén feladta.
A 2-es kategóriát Ketomaa vezeti több mint egy perccel az ismét kalandozó Kubica előtt. A 3-as csoportban pedig az orosz Lukyanuk vezet fölényesen. Ő volt az egyedüli Lancer-es aki az S2000 és RRC autók közé tudott furakodni!

BQqA3x6CMAAMfu8

BQq47xJCMAAjspx

BQpmJQ5CAAEWijJ

A nap jelenetét Novikov mutatta be a 8. szakaszon amikor is egy elméretezett ugrás után túlontúl közel került egy farakáshoz és átrendezte az autó elejét. De a törött autó és a felnyíló motorháztető ellenére is nagyokat ugrott.

Novikov a szakaszon a bukás után…

…és etapon. Ez sem volt egyszerű.

Sandberg-Laitinen Bukás

Nieminen- Koponen
Nieminen

Verseny állása a 2.nap után:

1. Ogier S. – Ingrassia J. Volkswagen Polo R WRC 1:38:34.7
2. Neuville T. – Gilsoul N. Ford Fiesta RS WRC +38.1
3. Ostberg M. – Andersson J. Ford Fiesta RS WRC +39.0
4. Hirvonen M. – Lehtinen J. Citroen DS3 WRC +1:01.4
5. Meeke K. – Patterson C. Citroen DS3 WRC +1:33.2
6. Nikara J. – Kalliolepo J. Mini Cooper WRC +2:18.3
7. Sordo D. – del Barrio C. Citroen DS3 WRC +2:45.0
8. Ketomaa J. – Sallinen M. Ford Fiesta R5 +6:13.9
9. Novikov E. – Minor-Petrasko I Ford Fiesta RS WRC +6:38.5
10. Kubica R. – Baran M. Citroen DS3 RRC +7:24.1

Képek: Julian Porter

Leave A Reply