PSZA-s sikerek itthon és határainkon túl

A hétvége folyamán a PSZA csapata három különböző helyszínen jelent meg. Mészáros Attila és Pataki Jenő a historicos Ladával, az Osztrák Rallye Legenden bizonyítottak, Merényi Zsolt és Érsek Krisztián a Honda-val a Parasznya és Lyukóbánya között rendezett MARB futamon küzdöttek a pontokért, míg Papp Arnie és Szabó Árpád az FRT.hu kupán edzettek a következő komolyabb megmérettetésre.

Mészáros Attila / Pataki Jenő –  Austrian Rallye Legends (Lada)

Photo: Harald Ilmer

Mészáros Attila: Az elmaradt itthoni rendezvény miatt próbáltunk kárpótlást keresni, részben a sok-sok felkészülés és persze a fiúk sok munkájának próbája volt a cél. Ez a kirándulás tapasztalat és edzés céljából kiválóan sikerült, mindenki jól érezte magát, dolgoztunk is kicsit (váltócsere) és persze sokat baromkodtunk. A rendezvényt bemutató, hagyományőrző jelleggel tartják, tehát nincs időmérés, de tervbe van, hogy hivatalossá teszik majd az “echte” historic kocsiknak. Az időjárás is tesztelt minket és a szervizcsapatot, de mindenki jól vizsgázott “külföldből”. Jövőre visszatérünk, remélhetőleg már “éles” talajra! Köszönet a csapatnak és akik közreműködtek a sikeres teljesítésben!

Photo: Peter Hartmann

Merényi Zsolt / Érsek Krisztián  |D-Gesztor Rallye, Parasznya – Lyukóbánya (Honda Civic)

Merényi Zsolt: Jól éreztük magunkat a hétvégén, ezúton is szeretném megköszönni a segítséget és a jó hangulatot a csapatnak. Most mentünk először esőben… Sajnos esőgumink nem volt, az első körben vágott E-jeles semi-slick gumikkal próbálkoztunk, de nem váltak be. Gondoltam akkor teszünk egy próbát és a második körre feltettük a száraz versenygumikat (hiszen más nem volt) nagy meglepetésre sikerült 12 másodpercet javítanunk magunkhoz képest és kategória harmadik időt autózni. A negyedik gyors után már csak 0,5 másodpercre voltunk a dobogótól, de sajnos baleset miatt véget ért a verseny. Ezúton is szeretnénk mielőbbi jobbulást kívánni KisUbiéknak!

Papp Arnold – FRT Kupa (Lada)

Szia Arnie! Milyen érzés volt újra versenykörülmények között autózni?

Először is sziasztok! Sajnos nem itt szerettem volna újra versenyautóba ülni, de most az FRT Kupára esett a választás egy kicsit szinten tartani, átmozgatni magunkat. Az autón elvégeztem pár módosítást, ami úgy tűnik hibátlanul működik, hiszen mi lettünk a legjobb nem összkerekes autó a mezőnyben, így a két kategória győzelem mellett az abszolút 3. helyet is megcsíptük. Szabó Árpi csapattársammal közösen most először mentünk egymás mellett, jó érzés volt. 🙂

Milyen céllal indultál az FRT-n?

Egy jó barátom unszolására, ha már úgyis fel lett készítve az autó, rágta a fülem és végül belementem, hogy kicsit játszunk vele, illetve kipróbáljuk a fejlesztéseket. Az autó fantasztikus, de még novemberig töröm a fejem, hogyan fogjuk tudni még gyorsabbá varázsolni. Csapat szinten mindenki jól érezte magát, ritkán van lehetőségünk tét nélkül autózni.

Az év hátralévő részére milyen tervei vannak a PSZA csapatának?

Következő megmérettetés a Mecsek Rallye, ahol három versenyzőnk szeretne minél jobb eredménnyel zárni. Ezen kívül novemberben a pótló versenyen az Eger Ralin én magam is szeretnék indulni, illetve Czézinger Kristóf gőz erővel készül az Waldvieldel Rallye-ra. Hosszú még nekünk az év és remélem sikeresen tudjuk zárni az idei szezont!

Szabó Árpád – FRT Kupa (Citroen C2)

Szia Árpi! Milyen érzés volt két év után újra versenyezni?

Sziasztok! Nagyon jó érzés volt végre újra a bal oldalon ülni. Nem titok, borzasztóan vártam a szombati napot, nem nagyon sikerült előtte aludni…🙂 Azt gondolom ennyi év kihagyás után, egy sikeres hétvégét zártunk. Mondhatom azt, hogy az első körben már visszajöttek a régi érzések, így magabiztosan tudtam vezetni a C2R2-t. Volt alkalmam az autóval minden szituációt kipróbálni, így egy nagyon jó kis tesztnek is betudható volt és az csak hab volt a tortán, hogy sikerült a kategória harmadik helyét megcsípni. Ezúton is gratulálok a többieknek. Szeretnék még idén ilyen autóban ülni, úgyhogy gőzerővel dolgozunk azon, hogy rali versenyen is részt tudjak vele venni.

A Bakó féle Citroën beváltotta a hozzá fűzött reményeket?

A Bakó Rallye Team-mel már régóta jó a kapcsolatom, így tudtam, hogy ha tőlük bérlek autót, nem lesz gond. Így Laciéktól egy kiváló autót kaptam. Minden a megbeszéltek alapján történt és ebből egy jó nap kerekedett ki.

Együttműködő partnereink: Kasza Motorsport, LADA Auto Hungary, Chairpro Magyarország Kft., Vendrey és Társa Kft., Pánczél Kft., Ten-Line Kft., VirtechLabs Kft., Robitlág Bt., Dolphio Technologies Kft., KHF.hu, Ruhan Kft., SolarPro-Tech Kft., Fúzió Elektrótechnika Kft., Vegyél.hu, Multi Garage Kft., FoliaZ.hu, RS Felni.hu, Zöldautó, Extrémélmények.com, Maksiauto.hu, Kántor-Trans, Szakál-Metál Kft., Petersgumi.hu, Matricakell.hu

Comments are closed.