Profizmus veszi őket körül

Temesvári Laciék az idei évet nagy reményekkel és egy kiváló, profi mentalitású csapattal kezdték. A bajnokság eddig felemásra sikeredett a számukra, de bíznak benne, hogy az év utolsó kettő versenyére, minden tökéletesen fog sikerülni, és akkor nem lesz miért szomorkodni. Lacival beszélgettünk az ózdi verseny után.

Mielőtt rátérnénk az Ózd Rally történéseire, arra kérnélek, hogy egy pár mondatban foglald az olvasóinknak össze az idei éveteket.

Sziasztok! A 2018-as évünk felemásra sikeredett ezidáig, nagy reményekkel és profi csapattal vágtunk neki az idei szezonnak. Az autónkat a “Roland System” építi, illetve a “FatFish Electric” vezérli maximális odafigyeléssel. Sajnos Egerben az utolsó előtti gyorsaságin két pozícióból estünk ki, Miskolcot, Szombathelyet és Székesfehérvárt sikerült megnyernünk az ORC P14 “2WD” kategóriájában. Majd ezután Veszprémben és Ózdon is kiestünk. 😞 Reméljük a profizmus, ami körülvesz minket, meghozza gyümölcsét a fennmaradó két futamra. Jómagam és Soós “HÚZÓS” István barátom is megtesz mindent azért, hogy az év végi értékelésben megfelelő helyen végezzünk. Mi már a Mecsekre koncentrálunk, várjuk a kiírást. 🙂

Előzetesen mennyire ismerted a versenyre kiírt pályákat?

Az ózdi pályák egy részét ismertük, Királdon, Domaházán és Cereden már többször versenyeztünk. Még a pályafutáson kezdetén sokat mentünk a B-A-Z. Rallye sprint versenyein. Sámsonháza és Kazár idegen pálya volt, de sajnos az is maradt, mivel kiestünk.

Mi történt veletek az első napon?

A szombati nap utolsó előtti domaházi szakaszán sajnos eltört egy féltengelyünk, ami megpecsételte az időnket. Az utolsó Cered – Zagyvaróna etap lett, emiatt nem gyűjtöttünk be nagyon sok hátrányt. Másnap reggelre a service megoldotta a problémát és nagy elkötelezettséggel gurultunk a zagyvarónai rajtba. Vasárnap három másodpercet versenyeztünk, 😞 mert az első rajtban újra eltört egy féltengelyünk, emiatt feladni kényszerültünk a versenyt.

A Salgótarján belvárosában rendezett gyorsasági mennyire tetszett?

A Salgótarján városi gyorsasági nekem személy szerint tetszett. Ez külföldön nagy divat, hogy bevisznek a városba mindenkinek, testközelbe egy rövid szakaszt. Talán kicsit látogathatóbb helyszín kellett volna, de ez csak gondolat…

A napokban bejelentették, hogy újra lehet ERC futam Magyarországon. Hogyan fogadtad a hírt?

Az ERC mindenképpen egy jó dolog, hatalmas nézettség világszerte. Mindenképpen fontosnak tartom, hogy egy ilyen rendezvénysorozat állomása legyen országunk. Gondolom a rendezőknek nem lesz egyszerű dolga, de biztosan kialakítható a megfelelő sportszakmai stáb.

Szeretnénk megköszönni családunknak és támogatóinknak, hogy kitartanak mellettünk.

TT Risk Kft., Bomba! Energy Drink Kft., Gépbér Színpad Kft., Simon és Tsai Kft Kamionklinika., VR Car-go Kft., Perfect Ligistics Kft.

Comments are closed.