Pozitívan néznek a jövőbe

Az Oroszlány Ralin elkövetett hiba után nagyon elszántan érkezett a Kállai Tamás – Matics Barbara duó a Somogybükkösd és Porrogszentkirály között rendezett 7x Görbe Ralira. A páros kiegyensúlyozottan versenyzett a négy gyorsasági szakasz folyamán, aminek meg is lett az eredménye egy kategória második helyezés formájában.

A balul sikerült oroszlányi verseny után sikerült talpra állítani az autót?

Kállai Tamás: Gyorsan sikerült orvosolni az oroszlányi sérüléseket és Porrogszentkirályra már újra száz százalékos autóval érkeztünk.

Matics Barbara: Eleinte picit izgultunk elkészül-e az autó, hiszen nagyon kevés idő állt a rendelkezésünkre és még fel is kellett készíteni a versenyre. Szerencsére Tomi kasznis, ami kimondottan jól jött, sokszor előfordul, ha az ember más keze munkájára van utalva, akkor necces a sztori, ami így is benne volt, de hála istennek időben elkészült az autó a porrogszentkirályi futamra.

A kevés verseny miatt, ebben az évben már nem sok esélyetek van egy előkelő helyezésre a bajnokságban. A tesztelés volt a lényeg ezen a versenyen is?

Kállai Tamás: Igen. Sajnos az év eleje számunkra kimaradt. Így az esélyek is gyorsan elszálltak, ami a bajnokságot illeti. De ennek ellenére minden versenyt komolyan veszünk és mindent beleadunk. Az már más dolog, hogy idén a szerencse nagyon nem akar mellénk állni.

Matics Barbara: Sosem teszt jellegű a jelenésünk, ha versenyezni megyünk, versenyzünk és mindent beleadunk az utolsó pillanatig. Nem tudom, hogy áll most a bajnokság, de van még egy verseny, amin szintén mindent meg fogunk tenni, ami tőlünk telik, ebben biztos vagyok! 😊

Az első gyorsasági szakaszotok sajnos megint igencsak balszerencsésen indult…

Kállai Tamás: Nem nagyon akartam elhinni… Idén minden versenyen volt velünk valami hátráltató dolog. Most éppen a váltókar esett le az első gyorsasági szakasz elején. Próbáltam a gyors közben visszatenni a helyére, de nem sikerült. A bent maradt sebességben akartam végigmenni, majd rájöttem, így nagyon ki fogunk kapni és a motor is szinte folyton nyolcezret forgott. Aztán a jobb oldali övemen picit lazítottam, hogy elérjem azt a kis pöcköt, ami még kilógott a váltóból. Így megpróbáltam a maximumot kihozni váltókar nélkül. De néha nagyon nehéz dolgom volt. Viszont nem sikerült rosszul, mert váltókar nélkül is csak tizenöt másodpercet kaptunk az elsőtől.

Matics Barbara: Bizony, az első gyorsaságin sajnos körülbelül egy kilométer után Tomi kezében maradt a váltókar. Mondanom sem kell, nem akartam elhinni. Lepergett előttem, hogy most akkor megint hiába jöttünk?! De nem adtuk fel, legjobb tudásunk szerint teljesítettük így is a szakaszt, viszont a beíróba érve az időnk elég elkeserítő volt, de nem csodálkoztam, hisz pár alkalommal szinte csak gurultunk. Az a tíz-tizenöt másodperc, vagy lehet még több, amit ezzel a mutatvánnyal vesztettünk, nagyjából az hiányzott a végére az első helyhez. Valamiért a közös első helyünk még nagyon várat magára…

A folytatásban viszont igencsak ráléptél a gázra és a kategóriátokban a második helyre tudtatok odaérni!

Kállai Tamás: Próbáltuk azt a tizenöt másodperc hátrányt ledolgozni. Tudtuk, hogy nehéz lesz. De persze itt is hátráltatott minket pár dolog. Például, hogy csak RK5-ös gumink volt szárazra. Ami nehezen akart bemelegedni ebben a hűvös időben. Hideg gumival meg nem szerettem volna eldobni az autót. Így amíg nem tapadtak kellően a gumik, kicsit a biztonságra mentünk. Majd amikor elérték a kellő hőfokot, nem spóroltunk semmit. 🙂 Nem csak nekünk gyűlt meg a bajunk a szerencsével. Szabó Szilárdéknak is. Ennek köszönhető a második helyünk. Igaz a dobogó így is, úgy is meg lett volna nekünk. De nagyon sajnáltam Szisziéket.

Matics Barbara: A folytatás jól sikerült, a rossz kezdés ellenére. Én csak annyit mondtam a Tominak, ne adja fel és úgy nyomja a gázt, mintha második lenne és első akarna lenni! -erre érkezett a megnyugtató válasz: “Persze, nem adom fel!” 😊 Így a maradék gyorsaságin kihoztuk a maximumot, sajnos kategóriatársaink balszerencséjének is köszönhető, de végre kedvezett a szerencse nekünk is a sok balszerencse után és a dobogó második fokáig sikerült feltornáznunk magunkat, aminek nagyon örültünk mindketten. Talán lekerült rólunk a rontás, bízunk benne.

Azért ez az eredmény már adhat egy pozitív töltetett a folytatásra!

Kállai Tamás: Nem vette el a kedvünket az oroszlányi futam sem. De természetesen most még nagyobb pozitív töltettel várjuk a következő futamot.

Köszönöm az autó felkészítését Virág Tominak. És köszönöm a szervizt szintén Virág Tominak és Kovács Öcsikének. Nem utolsó sorban köszönet a támogatóknak!

Matics Barbara: Persze, eddig is pozitívan álltunk hozzá, hisz ha mi nem hiszünk saját magunkban, mitől is lenne jó az eredmény?! 😊 Ez az eredmény abszolút jó töltetet adott a következő, egyben sajnos utolsó versenyhez, ahol nagyon remélem, hogy végre beérik a csomag és a csúcsra érünk a kis fehér Ladával, én ezt kívánom szülinapomra! 😉

Köszönjük támogatóinknak: VPT Caravan, Hymer Partner.

Köszönjük az autó felkészítését, a segítséget Virág Tominak és Öcsikének, a támogató, biztató szavakat, a szurkolást és a sok gratulációt! Orfűn találkozunk! 😊


Comments are closed.