Pezsgett a vére és versenyezni akart

Eléggé változatos esztendőt zárt 2018-ban Köbli Károly. Volt hogy navigátorkodott, valamikor a pálya szélén fényképezte a többieket, az év végén pedig két “buliversenyen” is elindult gyönyörű Skoda Feliciájával. A Szilveszter Rallye után beszélgettünk Karcsival az elmúlt év élményeiről. 

A tavalyi évben sajnos nem sok versenyen láthattunk a gyönyörű piros Felíciában, viszont a Rally Legenden való indulásod nem maradhatott el!

– A Legend az tervben volt és most is tervben van, de talán utoljára. Nagyon jól érzem ott magam azon az egy héten. Teljesen kikapcsolok. 2017-ben egy szenzációs újdonság volt számomra a San Marino-i verseny, 2018-ban nagyon sok sportszerető, fanatikus MAGYAR NÉZŐ előtt versenyezhettünk Olaszországban, ami egyszerűen elmondhatatlan. Ezúton is köszönjük nekik az élményt!

RALLYLEGEND

Egy kicsit sem fáj a szíved, amikor fotózod a többieket?

– Ez egy érdekes dolog. Fáj is, meg nem is. A fotózásba nagyon beleszerettem. Mondhatom, hogy Kacsándi Norbinak köszönhetően lett egy új hobbim. Szoktam is mondani a feleségemnek, amikor egy új objektívet, vagy fotós kelléket vásárolok, hogy a Norbi tehet róla. Mind a versenyzés, mind a fotózás kikapcsol, élvezem mindkét dolgot.

A Szilveszter Rallye-n viszont újra csatasorba állítottad a verdát és magadat!

– A Legendről hazatérve, minden adott volt ahhoz, hogy újra elrajtoljak valahol. Ráadásul egy októberi verseny után még pezsgett a vérem egy kicsit és mehetnékem volt. Az autó remek állapotban, a Szilveszter Rallye-ra szükséges gumiabroncsokkal állt a műhelyben. A motorban és a váltóban még volt egy kicsi kilométer a revízióig. Innen jött az ötlet, hogy ha már a Zsebe Gábor barátom is indul, akkor ott a helyünk. Nagyon jó buli volt.

Istovics Gergő személyében egy igencsak rutinos, sokat tapasztalt navigátort választottál erre a versenyre magad mellé.

– Ez egy régmúltra visszanyúló sztori. Régebben beszélgettünk már róla, hogy egyszer, együtt valahol a Kit Car-ban… Tudom, hogy a Gergő a szíve mélyén „Skodás” is, hiszen Kovács Antival komoly múlt köti őket ehhez a márkához. Októberben felhívtam, hogy mit szólna egy Szilveszter Rally-hoz, igent mondott. Nagyon bírom, ahogy Gergő navigál, mindemellett még jó baráti viszonyban vagyunk. A szóhasználat a jelzők, amiket mond és ahogy navigál verseny közben az nagyon bejön nekem. Ráadásul nagyon sok újat hozzá tudott tenni az autóban a közös munkához. Azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy szenzációs volt az a pár nap a Hungaroringen. Ezúton is köszönöm.

Milyen élményekkel gazdagodtatok a hétvége alatt?

– A legjobban egy száraz aszfaltos Szilveszter Rallye-nak örültem volna, de hát ugye ebben az évszakban ennek van a legkevesebb esélye. Mivel keveset megyek, így vizes aszfalton is régen mentem. Azt gondolom, a körülmények, a pályán ismét mutattak sok újdonságot, amit meg kellett oldani.

A pályán, vagy a pályák mellett tervezed az idei évet?

– Kicsit a pályán és kicsit a pályák mellett is. A Legend határozottan tervben van, a Nyíregyháza Rallye-n pedig még nagyon erősen gondolkodok.

Nagyon köszönöm mindenkinek aki segített, nem szeretnék senkit kihagyni, ezért nem említek név szerint senkit. Aki hozzájárult bármihez is, annak nagyon szépen köszönöm!

Szponzorok: Valida Kft., Rapid-M Kft., Kenguru Konténer., Torbau Kft.

 

Comments are closed.