Pedig olyan szépen indult…

Jól kezdődött, de sajnos hamar vége lett a Zsebe Gábor, Béres “Unicum” Attila páros miskolci versenyének. Három gyors után, – az első kör végén – a Rallye2 mezőnyének abszolút ötödik és a kategória első  helyéről kellett kiállniuk az olajhűtő sajnálatos meghibásodása miatt.

Milyen tervekkel kezdtétek el a 2018-as bajnokságot?

– Idén az volt a terv, hogy a Veszprém Rallye kivételével minden versenyen elindulunk és a két bajnoki címünk mellé immáron eggyel nagyobb kategóriában is bezsebeljük az első helyet. Azt tudni kell, hogy az idei évben az északi régióban négy verseny lett tervezve, amiből kettő már lefutott. Ennek a kettőnek a tapasztalatai alapján azt kell, hogy mondjam, addig amíg ilyen rendezői hiányosságok, mulasztások lesznek ott, nem megyünk oda versenyezni, ezért nem hiszem, hogy a céljainkat el tudjuk érni idén.

Egerben az abszolút ötödik helyen végeztetek és a 12-es kategóriát is megnyertétek! Hasonlóan sikeres folytatásban bíztatok a Miskolc Ralin is?

Eger Rallye 2018

– Az év első versenye az Eger Rallye annak ellenére, hogy nem egy topp motorral kezdtük, elég jól sikerült. Abszolút ötödik és kategória első helyezést sikerült begyűjtenünk, ami úgy gondolom a tavalyi évben is reális lett volna, ha célba tudtunk volna érni. A Miskolc Rallyet is jól kezdtük, három gyors után ugyanúgy álltunk, mint az Eger Rallye céljában. Bizakodva indultunk az első szervizre, ami sajnos nem sok jót tartogatott nekünk… Kilyukadt az olajhűtőnk és ezért fel kellett adnunk a versenyt. 

Mutasd be, kérlek, új navigátorod, Béres „Unicum” Attilát. Tudjuk, hogy sok évet navigált Szelepnek is, hozott-e onnan valami pluszt, hasznosíthatót, s ha igen, miket?

– Béres “Unicum” Attila beugró navigátorként jött velem, mert sajnos elfogytak a navigátorok. Kevesen tudják, de 1997 környékén a mi szederkényi csapatunk szerettette meg az Attilával a ralit. Ő ezt olyan komolyan vette ezek után, hogy sokáig profi szinten űzte ezt a „mesterséget”! Ebből kifolyólag nagyon vártam a közös munkát, amiben nem is csalódtam egy profi navigátor ült mellettem.

Hol indultok legközelebb?

– Következő versenyünkön aszfaltról murvára váltunk. Az Iseum Rallye következik május végén Szombathelyen és környékén. Nagyon várjuk már ezt a versenyt, mert a Markó Tibi és csapatában még soha nem csalódtunk. Szuper versenyzőbarát versenyeket rendeznek!

 

Comments are closed.